Gojković: Raduje da smo imali svih 13 igrača u igri; Spaić: Bili smo borbeni, ali nismo uspjeli da uvedemo meč u egal

"Igrali smo protiv prvaka svijeta, izuzetne ekipe. Spremali smo se dugo za ovaj meč, a mislim da su igrači karakterom odgovorili na pravi način..."

14618 pregleda 12 komentar(a)
Gojković, Foto: Filip Roganović
Gojković, Foto: Filip Roganović

Nisu "ajkule" razočarale u drugom kolu Svjetskog vaterpolo prvenstva u Fukuoki, ali protiv klase "vječnog" Felipea Peronea i planetarnog vladara Španije jednostavno se nije moglo.

Petar Tešanović i drugovi poraženi su jutros od Španije 11:7.

"Igrali smo protiv prvaka svijeta, izuzetne ekipe. Spremali smo se dugo za ovaj meč, a mislim da su igrači karakterom odgovorili na pravi način... Borili su se do samog kraja, držali utakmicu, vjerovali i na minus tri", rekao je nakon meča selektor Vladimir Gojković.

Jedna stvar je i u porazu bila dobra...

"Španija je danas bila bolja, postoje određeni segmenti gdje nismo mogli da joj pariramo, ali raduje me da smo imali svih 13 igrača u igri", istakao je Gojković.

Naš centar Vladan Spaić je čestitao saigralčima na velikoj borbenosti.

"Međutim nismo uspjeli da utakmicu privedemo kraju na način na koji smo željeli - tačnije u egal i da jedna ili dvije lopte odluče pobjednika", kaže Spaić.

'Ajkule' pred meč sa Španijom
"Ajkule" pred meč sa Španijomfoto: Orange Pictures/VPSCG

U petak od pet ujutru "ajkule" čeka duel sa Srbijom, a ukoliko naši momci slave u osminu finala će ići sa druge pozicije.

"Veliki i bitan meč za nas, jer nam pobjeda donosi eventualno lakšeg protivnika u narednoj rundi", zaključio je Spaić.

Bonus video: