Njegovo veličanstvo, Felipe Perone - "As" veliča špansku legendu nakon utakmice sa "ajkulama"

"Crna Gora je mlada, dinamična i dobro trenirana selekcija, a tokom prve dvije četvrtine u bazenu su se vodile velike bitke", dodaje "As"

4697 pregleda 2 komentar(a)
Perone i Tešanović prije današnjeg meča u Fukuoki, Foto: Orange Pictures/VPSCG
Perone i Tešanović prije današnjeg meča u Fukuoki, Foto: Orange Pictures/VPSCG

Između dva Svjetska vaterpolo prvenstva u Fukuoki prošle su 22 godine, a ono što im je zajedničko jeste da je dio oba na neki način bio Felipe Perone.

Legendarni Španac jutros je i protiv Crne Gore (11:7) još jednom držao čas vaterpola, a te 2001. sa tribina je kao 15-godišnjak bodrio "furiju" u pohodu na drugu svjetsku titulu, podsjeća madridski "As".

A nakon nove velike partije 37-godišnjeg majstora (postigao pet od 11 golova svoje selekcije), "As" je imao i jasan naslov.

"Njegovo veličanstvo, Felipe Perone".

Jedan od najtiražnijih španskih sportskih listova u svom online izdanju pohvalio je i našu selekciju.

"Crna Gora je mlada, dinamična i dobro trenirana selekcija, a tokom prve dvije četvrtine u bazenu su se vodile velike bitke", dodaje "As".

Španija je pobjedom nad Crnom Gorom i Srbijom tokom prve dvije runde vaterpolo Mundijala obezbijedila prvo mjesto u grupi i direktan plasman u četvrtfinale.

S druge strane, "ajkule" će upravo protiv "delfina" juriti trijumf za drugo mjesto u mnogo lakšeg rivala u osmini finala.

Meč Crna Gora - Srbija igra se u petak od pet sati.

Bonus video: