Mačić: Šampiona Evrope u osmini finala ne želi ni Srbija, ni mi

"Biće to direktna borba za drugo mjesto i nadam se da ćemo uspjeti da zaustavimo njihovu tranziciju i da ćemo obrnuti tok utakmica u našu korist"

4188 pregleda 0 komentar(a)
Vaterpolisti Crne Gore tokom SP u Fukuoki, Foto: Orange Pictures/VPSCG
Vaterpolisti Crne Gore tokom SP u Fukuoki, Foto: Orange Pictures/VPSCG

Bitka za (mnogo) lakšeg rivala u osmini finala Svjetskog vaterpolo prvenstva u Fukuoki zakazana je za sjutra ujutro (petak) u pet sati po našem vremenu.

Crna Gora u meču sa Srbijom "bira" Japan ili Hrvatsku na putu ka četvrtfinalu - pobjednik bi trebalo da ide na domaćina, poraženi na jednu od najjačih svjetskih selekcija.

"Ni Srbija, ni mi, ne želimo da u osmini finala igramo protiv aktuelnog šampiona Evrope, već da imamo lakši put do napeg cilja, a to je četvrtfinale", poručio je jedan od mlađih u našoj reprezentaciji Aljoša Mačić.

Smatra da će utakmica biti veoma zahtjevna - i fizički i psihički.

"Biće to direktna borba za drugo mjesto i nadam se da ćemo uspjeti da zaustavimo njihovu tranziciju i da ćemo obrnuti tok utakmica u našu korist", dodao je Mačić.

Šta bi moglo da presudi?

"Svakako igrač više, koji nas nije išao protiv Španije. Ali pripremali smo se, znamo se i nadam se da ćemo biti što efikasniji i na kraju slaviti pobjedu", zaključio je Mačić.

Bonus video: