Borba za drugo mjesto, Srbija cijeni "ajkule": Crnu Goru krasi dobro poznata energija

"Trenirali smo zajedno u Kašivazakiju. Crnogorci su organizovani, odlično pripremljeni. Vjerujem da imaju slabe tačke i da ćemo znati da ih iskoristimo. Pobjeda nam mnogo znači i učinićemo sve da je ostvarimo", istakao je srpski centar Nemanja Ubović

12116 pregleda 6 komentar(a)
Foto: VPSCG/Krsto Vulović
Foto: VPSCG/Krsto Vulović

Crnogorski vaterpolisti sjutra protiv Srbije igraju kljulčni meč u grupi na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki.

Treći meč "ajkula (pet sati ujutru) odlučiće sa koje pozicije idu u osminu finala i da li će u borbi za plasman među osam najboljih imati veoma teškog ili nešto lakšeg protivnika.

Pobjeda nad "delfinima" donosi drugo mjesto, to bi - ako ne bude iznenađenja - značilo da naša selekcija u osmini finala igra protiv Japana. A ne sa Hrvatskom...

Crna Gora i Srbija žele isto pred međusobni okršaj.

"Nema tajni među nama. Crna Gora igra agresivno, ima dobro poznatu energiju - jak presing kada se izgubi lopta, posebno tome doprinosi iskusni Čučković na beku. Tešanović je jedan od najboljih golmana Evrope. U napadu imaju opciju više povratkom Đura Radovića, ali ne treba zaboraviti odlične centre Spaića i Perkovića, zatim Vidovića, Đurđića koji se ovdje pokazao", rekao je Stefan Ćirić, pomoćnik selektora Uroša Stevanovića.

Optimista je i centar Nemanja Ubović.

"Trenirali smo zajedno u Kašivazakiju. Crnogorci su organizovani, odlično pripremljeni. Vjerujem da imaju slabe tačke i da ćemo znati da ih iskoristimo. Pobjeda nam mnogo znači i učinićemo sve da je ostvarimo", istakao je Ubović.

Bonus video: