Hrvatska u nastavku potopila Japan i zakazala derbi sa "ajkulama" u osmini finala

Utakmica Crna Gora - Hrvatska na programu je u nedjelju od 10 sati po našem vremenu - pobjednika u četvrtfinalu čeka Grčka

4096 pregleda 0 komentar(a)
Jerko Marinić Kragić jedan od adute Hrvatske na SP u Fukooki, Foto: worldaquatics
Jerko Marinić Kragić jedan od adute Hrvatske na SP u Fukooki, Foto: worldaquatics

Držao se domaćin Mundijala nešto više od dvije četvrtine, ali pomalo je i nerealno bilo očekivati da bi mogao do senzacije protiv evropskog šampiona.

Vaterpolisti Hrvatske furiznom igrom u drugom poluvremenu pobijedili su Japan u trećem kolu Svjetskog prvenstva u Fukuoki (17:12) i tako zakazali super derbi u osmini finala protiv Crne Gore.

Naša selekcija rano jutros nakon peteraca poražena je od Srbije (17:15), pa je u nokaut fazu morala sa treće poziciji, a sve to je značilo i odmah protiv jednog od jačih rivala na turniru.

Japan je igrao odlično do sredine treće četvrtine (9:8), a onda su momci Ivice Tucaka "ubacili u veću brzinu", poveli su sa 13:9, brzo otišli na 15:9 i završili posao u bazenu "Marine Mese".

Najefikasniji u hrvatskoj selekciji bio je Konstantin Harkov sa četiri pogotka, dok je tru puta mrežu "samuraja" tresao Luka Bukić.

Utakmica Crna Gora - Hrvatska na programu je u nedjelju od 10 sati po našem vremenu - pobjednika u četvrtfinalu čeka Grčka.

Bonus video: