Selektor Hrvatske oprezan pred meč sa "ajkulama": Ne smijemo da upadnemo u ritam koji Crna Gora želi da nametne

"Poznajem dobro crnogorske igrače i selektora, poznajem i taj sistem i način razmišljanja. Znam da će nam biti teško, jer su Crnogorci vrh svjetskog vaterpola", rekao je Ivica Tucak

8200 pregleda 82 reakcija 5 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Selektor vaterpolo reprezentacije Hrvatske Ivica Tucak je u periodu od 2009. do 2012. vodio Jadran iz Herceg Novog, već 11 godina je na klupi "barakuda" s kojima je osvajao evropsku i svjetsku titulu, olimpijsko srebro...

Kao neko ko toliko traje na najvećoj sceni je i dobro upoznat sa radom crnogorske selekcije kojoj na putu do četvrtfinala Svjetskog prvenstva stoje upravo Hrvati.

Crna Gora i Hrvatska su veliki rivali u ovom sportu, "barakude" su često izlazile kao pobjednik, ali tradicija bi mogla da se promijeni sjutra od 10 časova u bazenu "Marine Mese" u Fukuoki.

"Poznajem dobro crnogorske igrače i selektora, poznajem i taj sistem i način razmišljanja. Znam da će nam biti teško, jer su Crnogorci vrh svjetskog vaterpola", rekao je Tucak.

Hrvatska je nastup u grupi C završila na drugom mjestu (iza Mađarske), "ajkule" su u D bile trećeplasirane poslije poraza od Španije i Srbije.

"Crna Gora je uvijek među osam najboljih, mada joj u posljednje vrijeme izmiču medalje. U pitanju je kompaktna i dinamična mlada ekipa u kojoj svako zna svoju ulogu i ne smijemo da upadnemo u taj ritam", kazao je Tucak.

Cilj Hrvatske je da dođe do finala i tako osigura vizu za Olimpijske igre.

"Treba nam strogo kontrolisani napad u ovoj utakmici. Nadamo se pobjedi, ovaj meč je samo prvi stepenik ka cilju, plasmanu u finale", dodao je Tucak.

Gledao je meč Crne Gore protiv Srbije i nije mogao da vjeruje kako je završen - pobjedom "delfina" na peterce.

"Crna Gora je bila toliko dominantna u dvije i po četvrtine da mi je nevjerovatan način na koji je izgubila. Ali, to mi dodatno daje oprez. Naš rival ima mane, nadam se da ćemo ih iskoristiti", zaključio je Tucak.

Bonus video: