Gojković: Svi smo vjerovali u veliku pobjedu; Tešanović: Presudila je želja za dokazivanjem

"Svi smo vjerovali, od igrača do stručnog štaba, to se vidjelo od prvog momenta. Vidjelo se i u fantastičnoj reakciji Miloša Šćepanovića koji je pozvao tajm-aut sekund prije kraja utakmice", rekao je selektor "ajkula"

22058 pregleda 297 reakcija 31 komentar(a)
Foto: Orange Pictures/VPSCG
Foto: Orange Pictures/VPSCG

Crnogorski vaterpolisti su nakon dva poraza u grupi, od kojih je posebno zabolio onaj od Srbije zbog načina na koji je do njega došlo, pokazali da mogu da se nose sa najvećim reprezentacijama.

Pokazali su, bolje je reći, da mogu da ih savladaju - uradili su to protiv Hrvatske i plasirali se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Fukuoki.

"Fantastičan je osjećaj nakon niza utakmica u kojima nismo krunisali dobru igru. Protiv Hrvatske smo u prvoj u seriji važnih utakmica na prvenstvu pokazali veoma dobru reakciju nakon izuzetno teškog poraza od Srbije. Svi smo vjerovali, od igrača do stručnog štaba, to se vidjelo od prvog momenta. Vidjelo se i u fantastičnoj reakciji Miloša Šćepanovića koji je pozvao tajm-aut sekund prije kraja utakmice", rekao je selektor Vladimir Gojković.

Zadovoljstvo nije krio ni golman Petar Tešanović.

"Ovo je jedna od najvećih pobjeda, ako ne i najveća za ovu generaciju. Savladali smo evropskog šampiona, iako su nas mnogi otpisali. Pokazali smo da vrijedimo i ne želimo da se na ovome zaustavimo - hoćemo još", kazao je Tešanović i dodao:

"Sam meč je bio pun preokreta. Vodili smo mi, pa oni, pa onda opet mi... Presudila je velika želja za dokazivanjem, htjeli smo da pokažemo da možemo. Odmorićemose, a onda da se spremimo za Grčku", istakao je Tešanović.

Borba za polufinale sa Grcima je u utorak u osam sati ujutru.

Bonus video: