Matković: Ritam i brza igra šansa protiv olimpijskog vicešampiona; Popadić: Kao protiv Hrvatske, jako od prvog minuta

Vaterpolisti Crne Gore sjutra (utorak, 8.00h) protiv Grčke u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva

5632 pregleda 7 komentar(a)
Matković, Foto: Waterpolo.hu
Matković, Foto: Waterpolo.hu

Na papiru možda i lakši protivnik od Hrvatske, ali i rival koji je bio jedan od najkomplikovanijih za vaterpoliste Crne Gore tokom posljednjih godina.

Utorak je dan za četvrtfinalne okršaje na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki, a "ajkule" protiv "Helena" (osam sati po našem vremenu) žele nastavak sna o medaljama, ali vjerovatno i osvetu za bolne poraze u posljednja dva međusobna susreta na velikim takmičenjima.

Prije dvije godine Grci su u četvrfinalu na Olimpijskim igrama u Tokiju slavili sa 10:4, a potom i prošlog ljeta na Evropskom prvenstvu u Splitu u razigravanju za plasman od 5. do 8. mjesta (14:12).

"Radi se o veoma ozbiljnoj ekipi, ne smijemo da zaboravimo da su Grci aktuelni olimpijski vicešampioni. To je ekipa koja ima izuzetne pojedince, kao i izutne mlade igrače", poručio je iz Fukoke Dušan Matković.

Šta bi mogla da bude prednost Crne Gore.

"Da utakmicu otvorimo što boljim plivanjem, da nametnemo naš ritam i našu brzu igru... Ako to uspijemo imaćemo dobre šanse da pobijedimo", dodao je Matković.

Crna Gora je u osmini finala protiv Hrvatske pokazala da može da igra sa bilo kojom selekcijom svijeta, a taj meč super golovima obilježio je i Matković.

"Meč sa Hrvatskom je bio emotivni rolerkoster, ponosan sam na ekipu, posebno zbog vjere u pobjedu koja je bila na nevjerovatnom nivou. Prekinuli smo seriju teških poraza i nadam se da će to da nam da krila da u naredne utakmice uđemo što jače i bolje", istakao je Matković.

Popadić
Popadićfoto: Orange Pictures/VPSCG

Vlado Popadić smatra da je Grčka, ipak, malo lakši rival od Hrvatske.

"Ova utakmica bi mogla da bude prekretnica, jer ako pobijedimo idemo u borbe za medalje i tako bismo sami sebi dokazali da možemo da igramo na najvećem nivou u kontinuitetu, ali i drugim selekcijama da moraju ozbiljno da računaju na nas", smatra Popadić.

Naš vaterpolista svakako očekuje tvrd meč sa Grčkom.

"Nedostaje im najvažniji igrač Angelos Vlahopulos i mislim da to može biti olakšavajuća stvar. Ponavljam, neće biti lagan meč, ali kao i protiv Hrvatske idemo jako od prvog minuta", naveo je Popadić

Bonus video: