Srbija kroz penal-rulet do polufinala, "ajkule" protiv Italije u meču za plasman od 5. do 8. mjesta

Meč za razigravanje između Crne Gore i Italije igra se u četvrtak od sedam sati po našem vremenu - za "setebelo" taj meč nema rezultatski značaj s obzirom na to da su već obezbijedili plasman na SP u Dohi naredne godine

22211 pregleda 21 reakcija 14 komentar(a)
Njegov promašaj sa peterca izbrisao je golman Mitrović: Marko Radulović tokom SP u Fukuoki, Foto: worldaquatics
Njegov promašaj sa peterca izbrisao je golman Mitrović: Marko Radulović tokom SP u Fukuoki, Foto: worldaquatics

Bilo je drame u prvom četvrtfinalnom duelu između Crne Gore i Grčke, a još veća je viđena u narednom u kojem je Srbija nakon peteraca srušila Italiju - 15:14, poslije 32 minuta bilo je 11:11.

Tragičar Italije u "penal-ruletu" bio je Luka Damonte, dok su u heroji Srbije bili sjajni golman Branislav Mitrović i strijelac odlučujećg penala Strahinja Rašović.

Srbija ide u polufinale na Grčku, a Italija na megdan Crnoj Gori u razigravanju od 5. do 8. mjesta. Za momke Alesandra Kampanje taj meč nema rezultatski značaj s obzirom na to da su već obezbijedili plasman na SP u Dohi naredne godine.

Srbija je danas povela 2:0, Italija okrenula na 3:2 i od tada se praktično igralo "gol za gol".

"Setebelo" bi poveo, ali bi se "delfini" uvijek vraćali, sve do konačnih 11:11. Srbija je na peterce u Fukuoki savldala Crnu Goru, a danas je bila "hladnokrvna" i protiv Italije.

Osim sa penala Strahinja Rašović je sa tri pogotka bio heroj i tokom 32 minuta igra. Nikola Jakšić i Radomir Drašović su po dva puta tresli mrežu Italije, a Đorđe Lazić, Vasilije Martinović, Đorđe Vučinić i Nemanja Ubović po jednom. Na drugoj strani najefikasniji je bio Franćesko Di Fulvio sa tri pogotka - Đakomo Kanelja, Lorenco Bruni i Di Soma postigli su po dva, Nikola Prešuti i Alesandro Veloto po jedan.

Meč za razigravanje od 5. do 8. mjesta između Crne Gore i Italije igra se u četvrtak od sedam sati po našem vremenu.

SP FUKUOKA

Četvrtfinale

Grčka - Crna Gora 10:9

Italija - Srbija 14:15 (nakon peteraca)

11.00h Mađarska - SAD

12.30h Španija - Francuska

Bonus video: