Šampion preživio strah protiv Francuza, Mađari izašli na kraj sa "jenkijima"

Poznati polufinalisti Svjetskog prvenstva u vaterpolu, naša selekcija mora da bude petoplasirana da bi u Fukuoki osigurala plasman na naredno planetarno takmičenje

11742 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Waterpolo.hu
Foto: Waterpolo.hu

Koliko se proširila evropska i svjetska vatrerpolo mapa pokazala su posljednja dva četvrtfinalna duela u Fukuoki.

Senzacija je, ipak, izostala iako nije bila daleko - u polufinale SP idu Mađarska i Španija nakon tijesnih pobjeda nad Sjedinjenim Američkim Državama odnosno Francuskom.

Mađari su poslije velike borbe savladali "jenkije" 13:12, dok je aktuelni prvak svijeta slavio 7:6, iako je sedam minuta prije kraja gubio 6:4 (bilo je i 4:1 za "trikolore"...

Dva velikana su tako zakazala okršaj za finale, drugi polufinalni par čine Srbija i Grčka.

Lista polufinalista znači da su vizu za naredno SP, čiji je domaćin Doha, čekirali Srbija, Grčka i Mađarska, dok je Španija to pravo stekla kao šampion Svjetskog kupa.

Uz ove četiri ekipe, na Svjetsko prvenstvo ide i Italija, kao finalista Svjetskog kupa, a u Fukuoki se dijeli još jedna karta - dobiće je petoplasirani.

Crna Gora, koja je danas eliminisana od Grčke, do petog mjesta mora da slavi u obje utakmice koje će odigrati do kraja ako želi da već u Fukuoki izbori plasman na naredno planetarno takmičenje.

Prvi rival je Italija u četvrtak u sedam sati ujutru...

Bonus video: