Radović: Vizu za Dohu da obezbijedimo u Fukuoki; Spaić: Za ekipu koja treba da raste svaki meč je bitan

Ukoliko želi vizu za naredno SP Crna Gora mora da slavi u obje utakmice razigravanja - prva je zakazana za sjutra (četvrtak, 7 sati) protiv Italije

16902 pregleda 60 reakcija 13 komentar(a)
Radović, Foto: VPSCG/Krsto Vulović
Radović, Foto: VPSCG/Krsto Vulović

Polufinale Svjetskog prvenstva i nakon 10 godina ostalo je san za vaterpoliste Crne Gore. Grčka je bila mirnija u finišu, uz kvalitet imala je i sreće, a Dimitrios Skubakis je golom za pobjedu (10:9) pokazao klasu...

"Ajkulama" sada ostaje borba za plasman od 5. do 8. mjesta u Fukuoki, koji ovog puta nije bez značaja. Prvi rival biće Italija - četvrtak od sedam sati po našem vremenu.

"I pored poraza od Grčke svi želimo da se podignemo, da se vratimo, završimo turnir na najbolji način i da na ovom Svjetskom prvenstvu uzmemo vizu za naredno u Dohi", poručio je mladi Vasilije Radović.

A ukoliko želi vizu za Dohu Crna Gora mora da slavi u obje utakmice razigravanja - u Katar su se već plasirali polufinalisti sa ovog turnira Srbija, Mađarska, Grčka, Španija, kao i Italija kao finalista Svjetskog kupa.

Radović se još jednom okrenuo četvrtfinalnom duelu sa Grčkom.

"Jako težak meč je iza nas, rekao bih da nam je falilo malo sreće, a ekipa je bila odlična i svi smo se borili kao lavovi. Nažalost to je sport, a sreća nije bila na našoj strani ovog puta", smatra Radović.

Momci Vladimira Gojkovića moraće brzo da zaborave četvrtfinale.

"Sigurno da nije lako opraviti se od tako teškog meča, prije svega mentalno. Mislim da smo dali maksimum, nedostajalo je i malo sreće...", smatra centar Vladan Spaić.

Spaić
Spaićfoto: Aniko Kovacs

Motiv ni do kraja šampionata ne smije da bude upitan.

"Za ekipu koja treba da raste svaki meč je bitan, tako i ovaj iako je za plasman od 5. do 8. mjesta. Treba da skupimo snagu, da igramo maksimalno i tražimo pobjedu", jasan je Spaić.

Smatra da će i rival juriti trijumf.

"Italija sigurno neće odustati od svog stila - agresivnog i sa dosta plivanja. Mislim da moramo da ogovorimo na jednak način, da meč uvedemo u egal, budemo smireni i završimo onako kako mi želimo. I Italija će tražiti pobjedu kao i mi", zaključio je Spaić.

Bonus video: