Gojković: Ulazak Italije u meč za plasman od 5. do 8. mjesta treba da bude primjer

"Nadam se da ćemo se oporaviti - i fizički i psihički, jer nam je važno i sedmo mjesto pošto imamo igrača koji nikada nisu bili sedmi na svijetu"

13866 pregleda 16 komentar(a)
Foto: Orange Pictures/VPSCG
Foto: Orange Pictures/VPSCG

Kada su trebali i morali da imaju motiv više vaterpolisti Crne Gore su razočarali protiv relaksirane Italije.

"Ajkule" nisu uspjele da sruše "setebelo" (10:6) u meču razigravanja od 5. do 8. mjesta na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki, pa su tako izgubili i posljednju šansu da sa ovog turnira izbore plasman na naredni Mundijal - u Dohi sljedeće godine.

"Jednog dana bi trebalo i ovo da se analizira - kako je jedna Italija, koja je viceprvak planete ušla u borbu za plasman od 5. do 8. mjesta. To treba da bude pravi primjer. Danas su bili bolji i čestitam im", rekao je nakon meča selektopr Vladimri Gojković.

Kaže i da je izgledalo kao da su prethodne četiri utakmice potrošile njegove igrače.

"Da je bilo polufinale na adrenalin bi se možda izvukla energija, ali danas smo u fizičkom dijelu bili inferiorni. Možda je i kriterijum bio takav da su pustili ogromni presing Italijana po cijelom bazenu. Ipak, ne treba ni na to da se žalimo", dodao je Gojković.

Crnu Goru do kraja čeka još meč za sedmo mjesto protiv poraženog iz duela SAD - Francuska.

"Nadam se da ćemo se oporaviti - i fizički i psihički, jer nam je važno i sedmo mjesto pošto imamo igrača koji nikada nisu bili sedmi na svijetu", zaključio je Gojković.

Vidović: Ako sada nije došao rezultat, siguran sam da hoće na narednom takmičenju

Stefan Vidović je očekivao tešku utakmicu...

"Znali smo da će biti izuzetno teška, jer po mom mišljenu Italija je među dvije najbolje selekcije na svijetu. U utakmicu smo ušli emotivno i fizički ispražnjeni, dali smo maksimum i na to možemo biti ponosni, ali igra nije bila na nivou iz prethodnih utakmica. Međutim i ovo je velika škola", kaže Vidović.

Poraz od Italije nije poljuljao njegovu vjeru u saigrače.

"Rekao sam i prije početka turnira - ova ekipa ima kvalitet i kapacitet, mislim da je to pokazala. Ako na ovom takmičenju nije došao rezultat, siguran sam da će doći na prvom narednom", zaključio je Vidović.

Bonus video: