Vujović: Poslije četiri jaka meča teško je ostati u istom ritmu, na pobjedu za kraj SP

Vaterpolisti Crne Gore SP u Fukuoki završavaju utakmicom za 7. mjesto protiv SAD, subota od 4.30h po našem vremenu

5240 pregleda 4 komentar(a)
Vujović tokom utakmice sa Hrvatskom u osmini finala SP, Foto: Orange Pictures/VPSCG
Vujović tokom utakmice sa Hrvatskom u osmini finala SP, Foto: Orange Pictures/VPSCG

Još utakmica za 7. mjesto i Crna Gora će završiti svoj osmi nastup na svjetskim vaterpolo prvenstvima.

Posljednji rival "ajkula" biće Sjedinjene Američke Države (subota, 4.30h) koje su kao i Crna Gora mogle mnogo više u Fukuoki, ali na kraju će morati da se zadovolje sedmim ili osmim mjestom na planeti.

"Da, i ta reprezentacija je imala teških utakmica, plus su imali 'brutaliti' i slične stvari su ih pratile. U svakom slučaju smatram da možemo da dobijemo meč za 7. mjesto", poručio je centar Jovan Vujović.

"Ameri" su najprije protiv Grčke za prvo mjesto u grupi ispustili veliku prednost i izgubili, četvrtfinale sa Mađarskom riješio je "brutaliti" (četiri minuta sa igračem manje), dok su u prvom meču razigravanja od 5. do 8. mjesta protiv Francuske još jednom "prokockali" dobijen meč.

S druge strane, ekipa Vladimira Gojkovića upravo je najviše razočarala u meču za plasman protiv Italije, kada nije pokazala ni motiv ni igru koji bi joj obezbijedio plasman na naredni Mundijal.

"Bila je to naša najlošija utakmica na ovom turniru, ali poslije četiri jaka meča teško je ostati u istom ritmu. Zaista smo se truduli da taj meč izgleda bolje i da pobijedimo. Italija je možda bila odmornija i spremnija i na kraju je zasluženo pobijedila", zaključio je Vujović.

Bonus video: