Za kraj poraz od Amerikanaca: "Ajkule" opet osme na planeti

Crnogorski vaterpolisti izgubili od SAD na peterce u posljednjem meču na SP

28099 pregleda 139 reakcija 43 komentar(a)
Foto: Orange Pictures/VPSCG
Foto: Orange Pictures/VPSCG

Drugi put u 12 mjeseci crnogorski vaterpolisti su tek osmi na Svjetskom prvrenstvu.

U Fukuoki ih je bolje pozicije koštao drugi poraz na peterce na turniru, nakon onog u 3. kolu grupe od Srbije - sada su bolje bile Sjedinjene Američke Države.

"Jenkiji" su slavili 17:15, nakon 12:12 u regularnom toku u kojem su "ajkule" propustile mnogo prilika da dođu do pobjede.

Imale su i veliku prednost s igračem više od finiša treće četvrtine do sredine posljednje kada je Čejs Dod zbog udaranja Vladana Spaića zaradio "brutaliti", nisu je iskoristili, pa se ušlo u neizvjesnu završnicu.

Sve vrijeme je, ustvari, bilo egal.

Prva tri perioda su završena neriješeno (3:3, 7:7, onda 10:10), a u posljednjem je naša selekcija vodila 11:10 i 12:11 prije nego je Ben Halok na dva minuta i 46 sekundi prije kraja postavio konačan rezultat.

Mogli su izabranici Vladimira Gojkovića i nakon toga da riješe sve u regularnom dijelu, ali su u posljednjem napadu - i to s igračem više - dva puta pogađale okvir gola. Neprecizni su bili Kanstantin Averka i Dušan Matković...

U petercima je promašio samo Stefan Vidović koji je golmana protivnika Drua Halanda pogodio u glavu.

Kanstantin Averka, Stefan Vidović, Miroslav Perković i Đuro Radović su bili dvostruki strijelci u našem timu, po jednom su pogađali Vlado Popadić, Dušan Matković, Aleksa Ukropina i Vladan Spaić.

Kod protivnika se istakao fantastični centar Ben Halok sa četiri pogotka.

Bonus video: