Gojković: Sa svim ekipama smo bili u egalu

Crna Gora zauzela osmo mjesto na Svjetskom prvenstvu u vaterpolu

8303 pregleda 33 reakcija 33 komentar(a)
Vladimir Gojković, Foto: Orange Pictures/VPSCG
Vladimir Gojković, Foto: Orange Pictures/VPSCG

Drugi put zaredom vaterpolo reprezentacija Crne Gore učešće na Svjetskom prvenstvu završava na osmom mjestu.

"Ajkule" su jutros u meču za sedmu poziciju poražene od SAD nakon peteraca 17:15, nakon što je u regularnom dijelu bilo 12:12.

"U prve dvije četvrtine nije bilo idealno. Otvorili smo nekih dosta šuteva, poslije toga imali smo dominaciju, imali veliki broj šansi u druge dvije četvrtine, četiri minuta igrača više, gdje ne znam da li smo dali jedan gol, tako da ne možemo biti zadovoljni sa tim. Pogotovo kako se odvijao drugi dio utakmice, što smo došli do peteraca i sad da se žalimo "penali lutrija". Imali smo priliku da osvojimo sedmo mjesto", rekao je selektor Vladimir Gojković za RTCG nakon meča.

Selektor je istakao da nema šta da zamjeri igračima.

"Ne mogu zamjeriti nikome na pristupu. Energija je dobra, povratak, plivanje, moralo je biti mnogo boljih rješenja u tom momentu, al eto vidjećemo za ubuduće".

Gojković je na kraju sumirao učešće "ajkula" na šampionatu.

"Pobijedili smo dvije utakmice, dvije igrali neriješeno i izgubili tri. Ali smo ta dva neriješena meča izgubili na penale. Bile su važne i jedna i druga i sa Srbijom, ova danas manje važna, ali bitna zbog prestiža i pobjedničkog mentaliteta. Što se tiče igre, bilo je onako kako treba. Poslije prošle godine gdje nismo parirali najboljim svjetskim ekipama, sad smo sa svakim bili u egalu, osim sa Italijom gdje smo loše krenuli u utakmicu".

Veliku šansu je Crna Gora imala u četvrtfinalu protiv Grčke, pogodila prečku u posljednjem napadu...

"Moramo da dođemo do toga da pobjeđujemo. Neke ekipe su čekale po sedam, osam godina, ovako slično da počnu da pobjeđuju. Mislim da smo protiv Grčke imali veliku šansu, ali definitivno smo izubili nekoliko utakmica u tim neizvjesnim završnicama i moramo to prelomioti, jer šanse stvaramo. Da smo bili inferiorni pa bi onda mogli da kažemo kao prošle godine da nismo imali priliku. Sad smo imali priliku".

Gojković je govorio i o maloj minutaži za Bogdana Đurđića, te o Urošu Čučkoviću koji su oprostio od reprezentacije.

"U maju sam obavio sastanak i rekao da budu svi spremni, da budu dio ekipe, da ćemo tražiti najbolja rješenja u tom momentu. To je bila moja procjena za način igre koji smo gajili. Mislim da smo igrali dobro. Čučković se oprašta, želim da mu se zahvalim jer je znao da završava karijeru, izrazio je želju da igra ovo ljeto. Da mu se zahvalim sve što je dao crnogorskom vaterpolu, prethodnih 10-12 godina koliko je član seniorske reprezentacije, prije toga i kroz druge. Jedno izuzetno ponašanje i karijera. Bili smo blizu da njegovu karijeru završimo sa dosta većim uspjehom i zbog toga mi je žao", kazao je Gojković za RTCG.

Bonus video: