Selektor Grčke prihvatio krivicu i u suzama poručio: Napravio sam najveću grešku u životu

Grčki vaterpolisti u finalu SP u Fukuoki poraženi od Mađarske, vjerovatno bi sve bilo drugačije da Teodoros Vlahos nije tražio tajm-aut na 35 sekundi prije kraja

15417 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mađarski vaterpolisti su tek četvrti put u istoriji osvojili svjetsko zlato - nakon što su se radovali 1973, 2003. i 2013.

Velikan je u finalu u Fukuoki na peterce srušio Grčku (14:13) u fantastičnom duelu, okršaju timova sa potpuno drugačijim stilovima.

Heleni su propustili šansu da dođu do prvog zlata na svjetskim šampionatima, a bili su blizu u posljednjem minutu - titule ih je vjerovatno koštao selektor Teodoros Vlahos.

Iskusni trener je napravio grešku 35 sekundi prije kraja kada je kontranapad svoje ekipe, i to sa igračem više poslije isključenja Gerga Zalankija, prekinuo tajm-autom.

Imali su Grci u tom momentu sve, dvojicu igrača na polovini plivališta naspram jednog protivničkog, ali je Vlahos uprskao.

Poslije tajm-auta, tokom kojeg se Vlahos izvinjavao ekipi, Grčka je propustila napad s igračem više i pala na peterce - čak četiri šuta je zaustavio mađarski golman Šoma Vogel.

"Napravio sam najveću grešku u životu, ona je odlučila finale. Imali smo situaciju "dva na jedan" da pogodimo mrežu i osvojimo titulu, a ja sam tražio tajm-aut. Nevjerovatno što sam uradio u tako važnom trenutku za reprezentaciju. Izvinjavam se mojim igračima i svim Grcima", rekao je u suzama Vlahos i dodao:

"Bili smo tako blizu cilja, ali imaćemo uskoro novu šansu. Ipak, ova je bila zlatna. Nadam se da nas uprkos svemu naši navijači vole, to bi bilo divno. Žao mi je što nismo uspjeli, isključivo je moja krivica", istakao je Vlahos.

Bonus video: