Crnogorski vaterpolisti na EP u Turskoj

Crna Gora će igrati u grupi A sa Mađarskom, Španijom i Hrvatskom

4026 pregleda 40 reakcija 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Turska Manisa od 8. do 14. avgusta biće domaćin Evropskog prvenstva u vaterpolu za igrače do 17 godina, na kojem će igrati i reprezentacija Crne Gore.

Čast crnogorskog vaterpola u Turskoj, odlukom trenera Miodraga Mirovića, braniće Danilo Rajević, Pavle Jovanović, Tadija Matijašević, Tim Perov, Đorđe Pejović, Aleksandar Vavić, Nikola Petrović, Ljubomir Kovačić, Strahinja Gojković, Radivoj Radanović, Srđan Janović, Ivan Marković, Danilo Stupar, Relja Vukanić i Ognjen Moračanin.

Crna Gora će igrati u grupi A sa Mađarskom, Španijom i Hrvatskom.

Na startu šampionata, u utorak, igraće protiv Mađarske (18.30), dan kasnije sastaće se sa Hrvatskom (17.00), dok je za četvrtak zakazan meč sa Španijom (12.30).

U grupi B igraće Srbija, Grčka, Italija i Holandija, Grupu C čine Francuska, Rumunija, Poljska i Turska, a grupu D Malta, Njemačka, Gruzija i Ukrajina.

Prema novom sistemu takmičenja za mlađe kategorije, najboljih osam selekcija takmičiće se u grupama A i B, a dvije najbolje ekipe iz obje grupe plasiraće se u četvrtfinale.

Trećeplasirani timovi iz A i B grupa igraće u osmini finala sa drugoplasiranim iz grupa C i D, dok će pobjednici grupa C i D igrati protiv četvrtoplasiranih ekipa iz A i B grupa za prolaz među osam najboljih.

U stručnom štabu crnogorske selekcije, pored Mirovića, su pomoćni treneri Filip Andrić i Ekaterina Miljević, video analiza Vasko Vučković i doktor Vasko Roganović.

Bonus video: