Čučković: Igranje vaterpola za mene je značilo igranje za reprezentaciju

Dugogodišnji crnogorski reprezentativac spreman za nove izazove u vaterpolu - od septembra će raditi kao trener u razvojnim kategorijama Marseja

2858 pregleda 2 komentar(a)
Čučković, Foto: Orange Pictures/VPSCG
Čučković, Foto: Orange Pictures/VPSCG

Najavio je pred Svjetsko prvenstvo u Fukuoki, a sada je i zvanično - dugogodišnji crnogorski vaterpolo reprezentativac Uroš Čučković završio je igračku karijeru.

"Za mene je igranje vaterpola značilo igranje za reprezentaciju. Predstavljati svoju zemlju na najvećim svjetskim takmičenjima nešto je što me je uvijek motivisalo da se bavim vaterpolom", poručio je Čučković u izjavi za sajt Vaterpolo plivačkog saveza Crne Gore.

Čučković je odluku da se povuče donio u 33. godini, a u karijeri nastupao je za Primorac, Partizan, Eger i Marsej.

U kapici sa crnogorskim grbom debitovao je 2014. godine. Odigrao je 192 utakmice u reprezentaciji i postigao 87 golova. Osvojio je evropsku bronzu 2020, a nastupao na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i Tokiju.

Naglasio je da će period igranja za reprezentaciju najvise pamtiti po osjećaju pripadnosti timu i nesebičnom davanju sebe za ostvarivanje zajedničkog cilja.

"Taj osjećaj me je pratio kroz cijelu reprezentativnu karijeru. Zbog toga i ne žalim previše zbog nekih neuspjeha", rekao je Čučković.

On je naglasio da će pamtiti dva učešća na Olimpijskim igrama i dvije pobjede nad Hrvatskom, u utakmici za bronzu na Evropskom šampionatu u Budimpešti i u utakmici osmine finala posljednjeg Svjetskog prvenstva.

"Prvu pamtim jer je pokazala kvalitet tadašnje generacije, a žao mi je što nas je korona spriječila da nastavimo u tom ritmu. Druga utakmica protiv Hrvatske je, nadam se, nagovjestila kvalitet ove ekipe koja može dosta u budućnosti. Vjerujem da će momci znati to da njeguju”, rekao je Čučković.

On je najavio da će ostati u vaterpolu i biti trener u Marseju.

"Od septembra počinjem da radim kao trener u razvojnim kategorijama Marseja. To je poziv za koji se spremam već duže vrijeme i za koji vjerujem da će mi odgovarati", zaključio je Čučković.

Bonus video: