Mlade "ajkule" bez direktnog plasmana u četvrtfinale: Poraz od Španije poslao Crnu Goru u osminu finala

Naša kadetska vaterpolo reprezentacija za plasman među osam najboljih na EP igraće protiv boljeg iz duela domaće Turske i Francuske

4322 pregleda 0 komentar(a)
Kadetska selekcija Crne Gore, Foto: VPSCG
Kadetska selekcija Crne Gore, Foto: VPSCG

Nakon poraza od Mađarske (11:6) i pobjede nad Hrvatskom (15:13), mlade "ajkule" su u direktnom protiv Španije jurile plasman u četvrtfinale, ali u tome nisu uspjele, pa će do osam najboljih morati da preskoče još jednu prepreku.

Kadetska (U17) vaterpolo reprezentacija Crne Gore poražena je od "furije" 13:7 (1:0, 5:3, 3:2, 4:2) u posljednjem kolu grupne faze Evropskog prvenstva u Manisi, a u osmini finala igraće protiv boljeg iz duela domaće Turske i Francuske.

Direktno iz naše grupe u četvrtfinale su završile Mađarska i Španija.

Španija je sa dvije mini-serije po 3:0 stekla prednost - od 1:1 došla je do 4:1 u drugoj četvrtini, pa od 5:3 do 8:3 sredinom trećeg perioda, a ishod utakmice mogao je tada da se nasluti.

Po dva gola za našu selekciju postigli su Danilo Stupar i Strahinja Gojković, po jedan Srđan Janović, Nikola Petrović i Ljubomir Kovačić.

Meč osmine finala na rasporedu je sjutra (petak) od 18.30, dok će Turska i Francuska večeras od 20 sati odlučiti ko će biti rival "mladih ajkula".

Bonus video: