Primorac dobio teške rivale u kvalifikacijama za Ligu šampiona

Ukupno su na žrijebu izvučene četiri kvalifikacione grupe, a pošto će samo njihovi pobjednici obezbijediti plasman u Ligu šampiona jasno je koliko težak posao očekuje Kotorane

2581 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Jadran iz Herceg Novog u novoj sezoni ima sigurno mjesto u Ligi šampiona, dok Primorac na putu ka vaterpolo eliti čeka paklen put, čini se i nemoguć.

Kotorski klub danas je na žrijebu u turskoj Manisi saznao imena rivala u kvalifikacionoj grupi za Ligu šampiona, a to će biti Breša, Radnički iz Kragujevca, Duizburg i francuski Noizi l Sek.

Ukupno su na žrijebu izvučene četiri kvalifikacione grupe, a pošto će samo njihovi pobjednici obezbijediti plasman u Ligu šampiona jasno je koliko težak posao očekuje Primorac.

U svakom slučaju, klubu iz Kotora ostaje Evrokup u koji će se preseliti sve ostale ekipe iz grupe.

VK Primorac
foto: Printscreen YouTube/LEN

Breša je prošle sezone igrala na F8 Lige šampiona, a njen gol čuva naš golman Petar Tešanović i nema sumnje da je glavni favorit da idu u Ligu šampiona.

Rival Primorca biće i donedavno igrač tog kluba i Kotoranin Dušan Matković, koji je ovog ljeta pojačao Noizi.

Osim Jadrana, u grupnoj vazi Lige šampiona već su Pro Reko, Ferencvaroš, Barseloneta, Novi Beograd, Olimpijakos, Marsej, Sabadelj, Jadran Split, Špandau, Dinamo Tbilisi i Steaua.

Bonus video: