Jadran mečeve Lige šampiona igra u Trebinju

Novljani će prvi put će biti domaćini 7. oktobra kada dočekuju Jadran iz Splita

14104 pregleda 17 komentar(a)
Foto: Opština Herceg Novi
Foto: Opština Herceg Novi

Vaterpolisti Jadrana će u sezoni 2023/24. imati novi dom kada su u pitanju utakmice Lige šampiona.

Novljani će biti domaćini u Trebinju zato što u svom gradu nemaju zimski bazen koji ispunjava uslove za elitno evropsko takmičenje.

Povodom dolaska Jadrana u Trebinje je i održana konferencija za medije kojoj su prisustvovali čelnici Opštine Herceg Novi i grada Trebinja, Hidroelektrane na Trebišnjici i PVK Jadran.

"Sticajem okolnosti, Jadran trenutno nema svoj zimski bazen za ovaj rang takmičenja. Već u oktobru na zatvorenom bazenu u Trebinju igramo prve utakmice Lige šampiona. Na ovaj način naš klub, koji postoji 100 godina, pomoći će promociju vodenih sportova u ovom gradu i Bosni i Hercegovini. Važno da se ovakvi sportovi razvijaju i u Trebinju, pošto su u okruženju gradovi koji su dali velike vaterpolo klubove poput Jadrana, Primorca, Juga pa je sasvim logično da se Trebinje pozicionira kao budući vaterpolo i plivački centar", rekao je predsjednik Jadrana Boro Lučić.

Jadran je u grupi C Lige šampiona sa Ferencvarošem, Jadranom iz Splita i pobjednikom kvalifikacione grupe A.

Prvi put će biti domaćin u Trebinju 7. oktobra kada dočekuju imenjaka iz Splita.

"Nadam se da će ovo doprinijeti da i Trebinje bude prepoznatljivo kao grad vaterpola u nekom narednom periodu i da će se naša saradnja u oblasti sporta nastaviti na obostrano zadovoljstvo. Vaterpolo klub Jadran kao brend ne samo Herceg Novog, nego i Crne Gore, umnogome će pomoći da se u Trebinju pojačava kvalitet igre i da bude sjedište vaterpola. U Herceg Novom trenutno radimo projekat za novi olimpijski bazen koji će biti sličnih gabarita kao ovaj u Trebinju", istakao je predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić.

Bonus video: