Lijepa priča iz Bijele: Mladi vaterpolisti Mladosti kompletirali duplu krunu

Dječaci Mladosti Kup su osvoijili ispred vršnjaka iz Akvatik Verdea - klub iz Podgorice imao je isti broj osvojenih bodova (13), ali i slabiju gol razliku od ekipe sa crnogorskog primorja nakon dva turnira

4374 pregleda 142 reakcija 4 komentar(a)
VK Mladost Bijela, Foto: VPSCG
VK Mladost Bijela, Foto: VPSCG

Deset od deset bilo je više nego dovoljno za šampionsku krunu, a za trijumf u Kupu odlučilvala je bolja gol-razlika.

Lijepa priča stiže iz Bijele - vaterpolisti Mladosti, kluba iz mjesta u Herceg Novom, trijumfom u Kupu kompletirali su duplu krunu u uzrastu 2012. i mlađi.

Oni su Kup osvoijili ispred vršnjaka iz Akvatik Verdea - klub iz Podgorice imao je isti broj osvojenih bodova (13), ali i slabiju gol razliku od ekipe sa crnogorskog primorja nakon dva turnira.

Na prvom turniru završnice u Bijeloj, Mladost je upisala svih pet pobjeda - protiv Nikšića 15:4, Budve 10:9, Jadrana 8:2, Budućnosti 11:3, a u finalu je rezultatom 8:5 savladala Akvatik Verde.

Drugi turnir odigran je minulog vikenda u Podgorici, Akvatik Verde je na svom bazenu ostvario maksimalan učinak. U finalu je savladao updavo Mladosta, ali nedovoljno za ukupan trijumf - 5:3. Prethodno je bio bolji od Nikšića 17:3, Jadrana 12:5, Budve 6:5 i Budućnosti 10:3.

Treće mjesto pripalo je ekipi Budve sa deset bodova poslije dva turnira, četvrta je bila Budućnost sa osam, peti Primorac sa šest, šesti Jadran sa četiri, a sedmi Nikšić sa dva boda.

Bonus video: