Abazović: Vlada je više nego raspoložena da pomogne VPSCG

"Vlada je finansijski pomogla i pomagaće i dalje kako sportske saveze tako i klubove jer vjeruje u njihove uspjehe", kazao je premijer

7914 pregleda 25 reakcija 3 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Premijer Dritan Abazović je održao sastanak sa predsjednikom Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore Đurom Marićem kojem je poručio da je "vaterpolo jedan od sportova u kojem uvijek možemo da očekujemo vrhunski rezultat".

"I Vlada Crne Gore je i više nego raspoložena da pomogne VPSCG", naveo je Abazović.

"Vlada je finansijski pomogla i pomagaće i dalje kako sportske saveze tako i klubove jer vjeruje u njihove uspjehe", kazao je premijer.

Marić je istakao da vaterpolo selekcije početkom naredne godine čeka nekoliko važnih takmičenja i prvenstava za šta bi im dobrodošla finansijska pomoć.

"Mislim da smo na posljednjem prvenstvu u Japanu pokazali kvalitet i da imamo dobru ekipu sa kojom možemo da postižemo zapažene rezultate. Prvi nam je zadatak da pođemo na Olimpijske igre. Imamo u januaru Evropsko prvenstvo u Izraelu, a u februaru Svjetsko prvenstvo u Dohi. Kroz ta dva takmičenja treba da obezbijedimo učešće na OI, što ne dovodimo u pitanje. S obzirom na na to da je skroman budžet Saveza, uzdamo se u pomoć Vlade", poručio je Marić.

Bonus video: