Primorac u Kragujevcu: Kvalifikacije za LŠ zagrijavanje za Evrokup?

Kotorski klub od danas do nedjelje na kvalifikacionom turniru za Ligu šampiona - samo će pobjednik grupe izboriti LEN elitu

2979 pregleda 0 komentar(a)
Donedavni kapiten Crne Gore Draško Brguljan ovog ljeta se vratio u Primorac, Foto: Aleksandra Krupanič
Donedavni kapiten Crne Gore Draško Brguljan ovog ljeta se vratio u Primorac, Foto: Aleksandra Krupanič

Nova sezona za Primorac zvanično kreće sjutra (četvrtak) iz Šumadije. Vaterpolisti nekadašnjeg prvaka Evrope iz Kragujevca će pokušati da se domognu Lige šampiona, ali mnogo realnije je da će utakmice na bazenu SPD "Radnički" poslužiti kao uigravanje za Evrokup.

Razlog za tako nešto su i imena rivala - Breša, Radnički, Duizburg i Noizi l Sek - ali i činjenica da će kartu za LEN elitu "kupiti" samo pobjednik turnira. S druge strane, svi ostali učesnici turnira u Kragujevcu preseliće se u Evrokup.

Prvi meč na kvalifikacionom turniru za Ligu šampiona kotorski velikan odigraće upravo protiv domaćina Radničkog - od 20 sati.

Novi trener Primorca Zoran Maslovar u Srbiju je odveo 15 igrača, među kojima su i velika pojačanja - donedavno kapiten Crne Gore Draško Brguljan i centar Srbije Nemanja Vico.

Osim njih boje Primorca braniće i Aleksandro Kralj, Nikola Marković, Marko Gopčević, Petar Ćetković, Balša Vučković, Marko Mršić, Đorđije Stanojević, Srđan Janović, Tim Perov, Angus Lambi, Fleming Kastrop, Dragoljub Ćetković i Pavle Krivokapić.

Naš drugi klub Jadran iz Herceg Novog ima obezbijeđeno mjesto u grupnoj fazi Lige šampiona, gdje će mu rivali biti Ferencvaroš, Jadran iz Splita i pobjednik još jedne od kvalifikacionih grupa u kojoj su Hanover, Barselona, Crvena zvezda, Honved i Apolon.

Raspored turnira u Kragujevcu

Četvrtak

18.00h Duizburg – Noizi l Sek

20.00h Radnički – Primorac

Petak

18.00h Breša – Duizburg

20.00h Primorac – Noizi l Sek

Subota

10.00h Duizburg – Radnički

12.00h Noizi l Sek – Breša

19.00h Breša – Primorac

21.00h Radnički – Noizi l Sek

Nedjelja

11.00h Primorac – Duizburg

20.00h Radnički – Breša

Bonus video: