Gojković: Jaka grupa, želimo da na Evropskom prvenstvu tražimo vizu za OI

Crna Gora će na Evropskom prvenstvu igrati sa selekcijama Španije, Francuske i Hrvatske

5628 pregleda 5 komentar(a)
Vladimir Gojković, Foto: Filip Roganović
Vladimir Gojković, Foto: Filip Roganović

Evropsko prvenstvo u Netanji od 3. do 16. januara naredne godine prilika je za vaterpolo reprezentaciju Crne Gore da izbori vizu za Olimpijske igre, poručio je selektor Vladimir Gojković.

Crna Gora će na Evropskom prvenstvu u Izraelu igrati u grupi A divizije A sa selekcijama Španije, Francuske i Hrvatske.

Plasman na Olimpijske igre u Parizu obezbijediće šampion Evrope. Ako titulu osvoje Mađarska, Grčka ili Francuska - koje već imaju olimpijsku vizu - sljedeća najbolje plasirana selekcija naći će se u Parizu.

“Prvi put će se igrati u ovakvom sistemu, a nije bilo velikih mogućnosti. Iz tog trećeg šešira dobili smo lakšeg protivnika, jer je Francuska malo slabija od Grčke. Grupa je izuzetno jaka, a ukrštamo sa grupom koja je jača od nas. Tražićemo naše šanse. Želimo da se na Evropskom prvenstvu borimo za Svjetsko i da tražimo vizu za Olimpijske igre“, rekao je Gojković nakon žrijeba.

Prije žrijeba reprezentacije su bile podijeljene u dvije divizije, na osnovu rezultata na prethodnom prvenstvu i kvalifikacijama.

Osam najboljih timova čine Diviziju 1, a ostalih osam Diviziju 2, a selekcije iz obje divizije su podijeljene u dvije grupe sa po četiri reprezentacije.

Prva dva tima iz grupa Divizije 1 plasiraće u četvrtfinale, dok se trećeplasirani i četvrtoplasirani timovi u osmini finala sastaju sa prva dva tima iz grupa Divizije 2.

Grupa u kojoj je Crna Gora se u osmini finala ukršta sa timovima iz grupe A divizije B, gdje je smještena Srbija. Osim Srbije u grupi su još Njemačka,Izrael i Malta.

Bonus video: