Borba za Evropu u Kotoru

Primorac od sjutra domaćin kvalifikacionog turnira za Evrokup - rivali će mu biti Panatinaikos, Hanover, Terasa i Peristeri, a dalje prolaze dvije najbolje ekipe

3168 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Krsto Vulović
Foto: Krsto Vulović

Plasman u Ligu šampiona kroz jaku kvalifikacionu grupu nije bio realan, pa će Kotorani od sjutra (četvrtak) na svom bazenu tražiti plasman u Evrokup.

Vaterpolisti Primorca kvalifikacije za slabije LEN takmičenje otvoriće sjutra od 18 sati protiv Panatinaikosa, a onda će do nedjelje i u duelima sa Hanoverom, španskom Terasom i još jednim grčkim klubom Peristerijem juriti jedno od prva dva mjesta koja vode u Evrokup.

"Grupa je zahtjevna sa iskusnim ekipama, ali mislim da imamo šanse da igramo sa svima i izborimo plasman među prve dvije ekipe, odnosno prolaz u grupnu fazu Evrokupa, što bi bio lijep rezultat za ovu ekipu", poručio je Vido Lompar, asistent u stručnom štabu Zorana Maslovara.

Domaći teren mogao bi da bude ključan u borbi za Evrokup.

"Domaćini smo, što je u neku ruku dobro za nas, nadam se da ćemo uz podršku kotorske publike i navijača odigrati dobar turnir", dodao je Lompar za Radio Kotor.

O rivalima u Kotoru Lampar kaže...

"Hanover ima četiri iskusna hrvatska internacionalca plus su tu njemački igrači. Dvije grčke ekipe su pretrpjele izmjene u sastavima, ali su uvijek nezgodne. Terasa je mlada poletna ekipa, koja njeguje klasični španski vaterpolo sa dosta plivanja", objasnio je Lompar.

RASPORED

Četvrtak

18.00h Primorac - Panatinaikos

20.00h Hanover - Terasa

Petak

18.00h Primorac - Terasa

20.00h Peristeri - Panatinaikos

Subota

10.00h Hanover - Peristeri

12.00h Terasa - Panatinaikos

18.00h Primorac - Hanover

20.00h Peristeri - Terasa

Nedjelja

09.00h Panatinaikos - Hanover

11.00h Primorac - Peristeri

Bonus video: