Primorac u velikom stilu ispunio cilj, Brguljan: Odbrana je bila fenomenalna

Nekadašnji prvak Evrope sa sve četiri pobjede završio kvalifikacioni turnir u Kotoru i igraće grupnu fazu Evrokupa. U posljednjem kolu izabranici Zorana Maslovara lako su izašli na kraj sa grčkim Peristerijem (12:6) iako im je za prolaz bio dovoljan bod

6287 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Vuk Ilić
Foto: Vuk Ilić

Teško da je moglo bolje - vaterpolisti Primorca su gotovo perfektno odradili kvalifikacioni turnir za Evrokup i plasirali se u grupnu fazu, što znači da su osigurali još makar šest utakmica na međunarodnoj sceni ove sezone.

Kotorani su turnir čiji su bili domaćini završili sa sve četiri pobjede - tri su ostvarili u regularnom dijelu, a jednu nakon peteraca za ukupno osvojenih 11 bodova.

Posljednja "žrtva" u nizu bio je grčki Peristeri kojeg su Draško Brguljan i drugovi savladali 12:6 iako im je za prolaz bio dovoljan i remi. Ništa, ipak, nisu prepustili slučaju...

"Utisak cijelog turnira je da smo odigrali jako dobro, pogotovo posljednje dvije utakmice - protiv Hanovera i Peristerija. Mislim da smo zasluženo osvojili prvo mjesto jer smo pokazali najviše. Odbrana je bila fenomenalna, ispoštovali smo dogovor i moram da pohvalim mlađe igrače koji su bili odlični - ispratili su nas iskusnije u svim segmentima i učinili da igramo pravi timski vaterpolo", rekao je Draško Brguljan.

Primorac je na startu turnira bio bolji od Panatinaikosa, onda je na peterce srušio špansku Terasu, a da je spreman da se domogne grupe bilo je jasno u subotu kada je nadigrao Hanover, koji je slovio za prvog favorita i koji je završio kao drugoplasirani.

"Sve je prošlo kako treba, organizacija turnira je bila odlična i sada čekamo žrijeb. Imaćemo još minimum šest utakmica u Evropi, od toga tri u Kotoru i biće to prilika da nam navijači daju još veću podršku. Hvala im i za doprinos koji su dali na ovom turniru, posebno tu mislim na meč sa Hanoverom kada je bilo očigledno da nam je publika dala dodatnu energiju. Svima nam to znači i nadam se da će u budućnosti biti tako", istakao je Brguljan.

Crnogorski predstavnik je protiv Peristerija sve riješio serijom 7:0 kada je od 2:3 stigao do prednosti 9:3 i učinio da Grci gotovo 16 minuta ne pogode mrežu Aleksandra Kralja.

Najefikasniji u Primorcu je bio Marko Mršić sa tri gola, Marko Gopčević, Petar Ćetković i Đorđije Stanojević su postigli po dva, a po jedan Brguljan, Angus Lembi i Nemanja Vico.

"Treniramo dobro, posložili smo se kako treba. Iako je ovo tek početak vjerujem da ćemo biti još bolji kako sezona bude odmicala", zaključio je Brguljan.

Pored Primorca i Hanovera sa kotorskog turnira, među 16 najboljih u drugom po snazi evropskom takmilčenju plasirali su se Savona, Trst, Ortiđa, Telimar (Italija), Honved, Vašaš, BVSC (Mađarska), Primorje, Solaris (Hrvatska), Panionios, Apolon (Grčka), Šabac (Srbija), francuski Turkoan i Barselona iz Španije.

Iz LEN je najavljeno da će žrijeb za grupnu fazu biti održan tokom naredne sedmice.

Bonus video: