Jadran protiv moćnog FTC-a otvara LŠ: Da vidimo gdje stojimo u odnosu na krem svjetskog vaterpola

Crnogorski vaterpolo prvak novu sezonu u Ligi šampiona otvara u srijedu u Budimpešti

3123 pregleda 0 komentar(a)
Vučurović, Foto: Anna Feher
Vučurović, Foto: Anna Feher

Nove evropske avanture vaterpolisti Jadrana počeće u bazenu jedne od najjačih ekipa Starog kontinenta.

Vrijeme je za Ligu šampiona, a crnogorski prvak prvi meč će odigrati u Budimpešti protiv Ferencvaroša - u srijedu od 18.30h.

"O kvalitetu Ferencvaroša suvišno je govoriti, a ove sezone se još više pojačao - došli su Dušan Mandić i Edoardo di Soma, a sa igračima koje su zadržali - Deneš Varga, Luka Damonte i ostali - biće pravi izazov za našu ekipu", poručio je trener Jadrana Petar Radanović.

Gdje Novljani vide svoju šansu na Dunavu?

"Želimo da odigramo dobru utakmicu i da vidimo gdje stojimo u odnosu na krem svjetskog klupskog vaterpola", jasan je Radanović.

Da ekipu iz našeg zaliva očekuje paklen riva zna i Uroš Vučurović.

"Teško gostovanje, igramo protiv jednog od favorita za osvajanje Lige šampiona. Radi se o ekipi koju čine brojni vrhunski vaterpolisti, ali imaćemo i mi naše prednosti", istakao je 21-godišnji vaterpolista Jadrana.

A prednosti tima iz Herceg Novog bile bi?

"Naš ritam i naše plivanje i ukoliko to bude kako treba možemmo da se nadamo nekom dobrom rezultatu. Treba da budemo pametni i strpljivi, da igramo jaku odbranu i da se fokusiramo", zaključio je Vučurović.

Osim FTC-a, rivali u grupi Lige šampiona Jadranu će biti još imenjak iz Splita i Crvena zvezda.

Do kraja sedmice, osim okršaja u Budimpešti, Radanovićeve momke očekuju i dva duela u Regionalnoj ligi, oba u gostima - u petak protiv Primorja, pa u nedjelju protiv Mladosti.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: