Jadran bez nagrade za sjajno poluvrijeme, Novljani poraženi od Ferencvaroša

Tim Petra Radanovića tri puta imao plus dva, posljednji put izjednačio u prvom napadu završne četvrtine, ali nije izdržao - Mađari slavili 9:7 (0:2, 2:2, 5:2, 2:1). Pogledajte sve golove Novljana u posebnim linkovima

11991 pregleda 0 komentar(a)
Lazar Vukićević na večerašnjoj utakmici, Foto: Vuk Ilić
Lazar Vukićević na večerašnjoj utakmici, Foto: Vuk Ilić

Prve dvije četvrtine su bile kao iz snova, vaterpolisti Jadrana su tri puta dolazili do plus dva, ali su na kraju morali da priznaju poraz znatno iskusnijem i kvalitetnijem Ferencvarošu - 9:7 (0:2, 2:2, 5:2, 2:1).

Tim Petra Radanovića je sjajnom igrom u odbrani od starta zbunio domaće, a u posljednjem minutu prve dionice stigao do 2:0 - prvo je pogodio Dmitrij Holod, a potom šraubom i Matej Čaraj.

U tim trenucima je i Darko Đurović branio fenomenalno, a Danilo Radović u napadu sa igračem više i Čaraj majstorijom koja je zbunila i golmana domaćih, Šomu Vogela, vraćali pus dva.

Odbranio 14 šuteva: Darko Đurović
Odbranio 14 šuteva: Darko Đurovićfoto: Vuk Ilić

Čaraj je na startu treće dionice imao šansu da donese tri razlike, ali je propustio zicer, a FTC serijom 3:0 preokrenuo na 5:4.

Novljani su stizali do izjednačenja preko Ivana Nagajeva, Danila Radovića i Matije Sladovića u prvom napadu završne dionice za 7:7, ali je to nažalost bilo sve.

Gosti su naivno izgubili loptu, što je kaznio Janoš Fekete, a velikan mađarskog rukometa, Deneš Varga, fenomenalnim šutem četiri minuta prije kraja prvi put donio svom timu plus dva (9:7).

Tračak nade se pojavio kada je Silard Janšik pogodio prečku iz peterca, ali Jadran nije mogao ni da priđe na minimalnu razliku, jer je do tada neprimjetni Vogel u finišu bio fenomenalan.

Danilo Radović i Čaraj su dali po dva gola, a Holod, Nagajev i Sladović po jedan. Đurović je odbranio 14 šuteva.

Za domaće su po dva puta pogodili Varga i Edoardo di Soma, a Vogel je upisao 10 odbrana.

Bonus video: