Kreće Jadranova evropska priča u Trebinju: Za početak duel sa imenjakom

Crnogorski vaterpolo prvak u 2. kolu na bazenu u Bosni i Hercegovini dočekuje Jadran iz Splita, subota od 19 sati

5319 pregleda 9 komentar(a)
Danilo Radović na nedavnom meču u Regionalnoj ligi protiv Mladosti, Foto: Vuk Ilić
Danilo Radović na nedavnom meču u Regionalnoj ligi protiv Mladosti, Foto: Vuk Ilić

Crna Gora ove sezone neće uživati u mečevima Lige šampiona, iako će u elitnom evropskom takmičenju imati predstavnika.

Vaterpolisti Jadrana iz Herceg Novog sjutra (subota, 19h) u Trebinju dočekuju imenjaka iz Splita, u 2. kolu Lige šampiona.

Bazen Instituta Simo Milošević u Herceg Novom godinama je havarisan, LEN ne dozvoljava da se utakmice najjačeg klupskog takmičenja igraju u balonu (kao što je na Škveru), a hrvatskim predstavnicima ne odgovara ime bazena (Zoran Gopčević) u Kotoru, pa se zbog svega Jadran odlučio da Ligu šampiona dovede u Bosnu i Hercegovinu.

Svakako neobična situacija, ali crnogorski prvak i u takvim uslovima želi da juri pobjede...

"Malo je specifično, prvi put igramo u tom gradu. Odradili smo nekoliko treninga, nismo proveli dugo vremena u Trebenju, ali sada smo tu dva dana i nadam se da ćemo uspjeti da se aklimatizujemo, pružimo dobru partiju i ako nam se ukaže prilika da zabilježimo prvi trijumf u Ligi šampiona", poručio je Petar Radanović, trener Jadrana.

Kako zaustaviti Vrlića?

Ipak, nakon moćnog Ferenvcaroša u prom kolu, sada ih očekuje još jedan jak rival.

"Jadran se ove godine zaista pojačao, ima sjajnu ekipu i biće jako teško. Milsim da je ključ da zaistavimo njihovog centra Josipa Vrlića, koji je jedan od najboljih centara na svijetu. Ako uđemo agresivno i budemo disciplinovani, nadam se da ćemo uspjeti da ostavrimao dobar rezultat", dodao je Radanović.

Prvi put protiv Đura Radovića

Jadran je u prvom kolu dugo mučio FTC u Budimpešti, ali na kraju nije mogao do velike pobjede (poraz 9:7), dok je njegov imenjak savladao Crvenu zvezdu (16:13).

"Jadran je sigurno ekipe koja je ovog ljeta dovela najviše pojačanja. Stigli su Loren Fatović, Vrlića i Đuro Radović, naš bivši saigrač", poručio je Danilo Radović, jedan od aduta u timu Petra Radanovića.

Upravo je naglasio duel sa nekadašnjim saigračem.

"Biće zanimljivi ti dueli - prvi put igra protiv nas", dodao je Radović.

O meču u Trebinju kaže...

"Čeka nas dobra ekipa, ali i mi imamo dovoljno šansi i mislim da možemo kroz tranziciju - po čemu smo poznati - da ih iznenadimo", zaključio je Radović.

U Budimpešti momci sa Škvera nisu uspjeli da iznenade, ali meč sa rivalom iz Splita dočekuju nakon tri pobjede u tri meča u Jadranskoj ligi.

Grupa C

Subota

19.00h Jadran Herceg Novi - Jadran Split

20.00 Crvena zvezda - Ferencvaroš

Standings provided by Sofascore

Bonus video: