Primorac očekuje podršku navijača i napada Trst

Evrokup za vaterpoliste: Kotorani žele prve bodove, rival je predstavnik Italije (subota od 18 sati)

3609 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Krsto Vulović
Foto: Krsto Vulović

Koliko može na evropskoj sceni Primorac je pokazao prije dvije sedmice kada je sa sve četiri pobjede riješio kvalifikacioni turnir i plasirao se u grupnu fazu Evrokupa.

Upravo taj turnir u Kotoru, kada su padali Panatinaikos, Terasa, Hanover i Peristeri daje za pravo izabranicima Zorana Maslovara da vjeruju da mogu i do osmine finala drugog po snazi evropskog takmičenja.

Prvi rival na tom putu je italijanski Trst u subotu od 18 sati u bazenu "Zoran Džimi Gopčević".

"Dobro poznajemo protivnika i znamo da je Trst dovoljno jak tim. Neće biti lako, ali to nas čeka protiv svih rivala u grupi. Vjerujem da će biti dobrog vaterpola", rekao je Maslovar za Radio Kotor.

Primorac očekuje pobjedu protiv tima za koji nastupaju italijanski reprezentativac Luka Marcijali i Hrvat Ivan Buljubašić.

"Naša forma je u usponu, igrači će sigurno dati sve od sebe. Nadam se da ćemo uz podršku navijača i dobru atmosferu dobiti ovaj meč. Optimisti smo, trijumf bi nam značio puno", istakao je Maslovar.

Primorac je proteklog vikenda rutinski s tri pobjede odradio prvi turnir regionalne A1 lige.

"Iskoristili smo taj turnir za dodatno uigravanje, imali smo neke izostanke zbog bolesti par igrača. Kroz tri utakmice smo se kompletirali i odigrali onako kako smo i očekivali", poručio je Maslovar.

Pored Primorca i Trsta u grupi D su još Ortiđa i Panionios. Plasman među 16 najboljih izboriće dvije prvoplasirane ekipe.

Bonus video: