Evropski Primorac: Pao je Trst, naredna meta je Panionios

Kotorani savladali italijanski tim na startu grupne faze Evrokupa

3722 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Krsto Vulović
Foto: Krsto Vulović

Primorac je imao cilj da sačuva domaći bazen na startu Evrokupa i uspio je u toj namjeri u duelu sa Trstom.

Početak obećava, Kotorani su nadigrali italijanskog predstavnika, slavili 9:8 u meču koji su kontrolisali od samog početka i upisali tri boda.

Imali su izabranici Zorana Maslovara na poluvremenu četiri gola prednosti (7:3), u trećoj četvrtini u dva navrata bili na plus tri, ali nije moglo bez uzbuđenja u kotorskom bazenu "Zoran Džimi Gopčević".

Trst je tri minuta prije kraja smanjio na 8:7, u posljednjem minutu došao i na 9:8, ali je Primorac znao kako da potroši vrijeme u napadu i odbrani trijumf.

Mogao je domaćin da izbjegne to malo drame što je viđeno u finišu, ali je minut i po prije kraja kod vođstva 9:7 prokockao napad s igračem više kada je Petar Ćetković uzdrmao stativu.

Pobjednika su predvodili dvostruki strijelci Marko Gopčević, Marko Mršić i Đoršđije Stanojević. Po jednom su pogađali Nikola Marković, Nemanja Vico i Ćetković.

Rej Petronio, Đuzepe Valentino i Đakomo Bini su dali po dva gola za Trst.

Primorac je domaćin i u narednom kolu - 19. oktobra će dočekati Panionios koji je danas u Italiji izgubio od Ortiđe 13:12.

Potom ga 2. i 16. novembra čekaju dueli na strani protiv Ortiđe odnosno Trsta.

Panionios će ugostiti Kotorane 23. novembra, a posljednje kolo je na programu 9. decembra kada Primorac u Kotoru igra protiv Ortiđe.

Plasman u osminu finala izboriće dvije prvoplasirane ekipe.

Bonus video: