Primorac želi nastavak serije

Tim Zorana Maslovara u 2. kolu Evrokupa dočekuje Panionios (18 časova) i traži 14. pobjedu u nizu

3276 pregleda 0 komentar(a)
Poslije dugo godina opet u kapici Primorca: Nikola Marković, Foto: Krsto Vulović
Poslije dugo godina opet u kapici Primorca: Nikola Marković, Foto: Krsto Vulović

Liga šampiona je ove sezone bila prevelik zalogaj za vaterpoliste Primorca, ali je tim Zorana Maslovara zasada perfektan u Evrokupu. Na bazenu “Zoran-Džimi Gopčević” je upisao četiri pobjede na kvalifikacionom turniru, potom na startu grupe D savladao Trst 9:8, a savršen skor pokušaće da zadrži u večerašnjem obračunu sa Panioniosom (18 časova).

Grčki tim je vodeći u domaćem šampionatu, a na startu drugog po kvalitetu evropskog takmičenja je poražen na gostovanju Ortiđi (13:12). Ekipa Konstadinosa Dimua u drevni grad dolazi kao blagi favorit, jer ima standardnog grčkog reprezentativca Konstadinosa Juvecisa, bivšeg Aleksandrosa Gunasa, ljevorukog crnogorskog reprezentativca Aleksu Ukropinu i njegovog sugrađanina, Nikolu Moskova, koji je sa četiri gola bio najbolji strijelac protiv Ortiđe.

Kotorani, ipak, razmišljaju samo o pobjedi i nastavku sjajnog niza, jer su u seriji od 13 trijumfa - prvu su upisali u posljednjem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Duizburga, a imaju i pet u Evrokupu i sedam u Regionalnoj A1 ligi.

- U dobrom raspoloženju dočekujemo meč, u velikom smo nizu pobjeda u Jadranskoj ligi i Evropi. Motivisani smo, spremni i zdravi. Bićemo maltene u najjačem sastavu, nadam se da će bazen biti pun i da ćemo u pravom sportskom ambijentu na kraju pobijediti - istakao je pomoćnik Zorana Maslovara, Vido Lompar.

Draško Brguljan i drugovi ne žele da se zaustave.

- Igrači su spremni, poštujemo protivnika. Panionios je odlična ekipa, u grčkom prvenstvu je bez poraza, pobijedila je i Vuljagmeni u gostima. Ima neke sadašnje i bivše grčke reprezentativce, tu su i naši Ukropina i Moskov, u suštini je to kompaktna ekipa - naglasio je Lompar.

Bonus video: