Poraz Primorca: Kotorani bez rješenja za Moskova, Grci osvojili Kotor

Panionis bolji od crnogorskog predstavnika

3947 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Krsto Vulović
Foto: Krsto Vulović

Maestralna partija potencijalnog crnogorskog reprezentativca Nikole Moskova napravila je razliku u duelu Primorca i Panioniosa u drugom kolu Evrokupa.

Grci su napravili brejk u Kotoru, slavili su 10:9 i bitno umanjili šanse našeg predstavnika da osvoji jedno od prva dva mjesta i plasira se u osminu finala.

Primorac je sve vrijeme bio u igri, ali kad god je trebalo gostima pojavio se Moskov - postigao je pet golova, promašio je i peterac, ali mu to nije smetalo da postane igrač utakmice.

Posljednji pogodak je dao 33 sekunde prije kraja kada je postavio konačan rezultat u napadu s igračem više.

Tim Zorana Maslovara je prvi put poveo u drugom dijelu druge četvrtine kada je nakon serije 3:0 stigao do 5:4, ali je uslijedio odgovor gostiju koji su potom imali plus dva (7:5).

Rezultatska klackalica u fantastičnoj atmosferi na bazenu "Zoran Džimi Gopčević" se nastavila, a Primorac je posljednji put imao prednost u prvom minutu posljednjeg perioda kada je Angus Lembi zatresao mrežu za 8:7 u napadu s igračem više...

U kapici Panioniosa se istakao još jedan momak koji je ponikao u Jadranu - i Aleksa Ukropina, dvostruki strijelac, dok je u Primorcu najbolji bio Nemanja Vico s tri gola, uz fenomenalno izdanje Aleksandra Kralja među stativama.

Primorac je tako doživio prvi poraz, nakon što je na startu bio bolji od Trsta na svom bazenu, a naredni meč igra 2. novembra kada gostuje Ortiđi.

Panionios je upisao prvi trijumf, poslije poraza od Ortiđe u Italiji...

PRIMORAC - PANIONIOS 9:10 (2:3, 3:3, 2:1, 2:3)

Kotor - Bazen "Zoran Džimi Gopčević". Gledalaca: 1.100. Sudije: Teišido (Španija), Kavčić (Hrvatska). Igrač više: Primorac 11 (5), Panionios 6 (4). Peterci: Panionios 2 (-).

Primorac: Kralj (10 odbrana i dva peterca), Brguljan 1, Marković 2, Gopčević, Mršić, Lembi 1, Perov, Kastrop, Vico 3, Vučković 1, Ćetković, Stanojević 1, Isljamović.

Panionios: Galanidis (osam odbrana), Kopeliadis 2, Buzalas, Gjuvecis 1, Papakos, Gramatikos, Kalaicis, Moskov 5, Murikis, Gunas, Ukropina 2, Kapetanakis, Limarakis.

Bonus video: