Još jedan izazov za Novljane: Mađarski velikan dolazi u Trebinje

Vaterpolisti Jadrana u 4. kolu Lige šampiona dočekuju Ferencvaroš. Meč protiv tima koji ima sve tri pobjede se igra u utorak od 19 sati

5521 pregleda 1 komentar(a)
Foto: PVK Jadran
Foto: PVK Jadran

Tri uzbudljive i veoma neizvjesne utakmice su u prva tri kola Lige šampiona odigrali vaterpolisti Jadrana. Imaju učinak od pobjede i dva poraza za dva osvojena boda, jer su u jedinom trijumfu do sada (protiv Crvene zvezde) slavili nakon peteraca - 21:20.

Rezultatski - Novljani su možda zaslužili više, ali u porazima od Ferencvaroša u Mađarskoj (9:7) i splitskog Jadrana u Trebinju 11:10 je kada se sve sabere presudio ogroman individualni kvalitet protivnika.

Vrijeme je za novi izazov za izabranike Petra Radanovića - u utorak od 19 sati će u Trebinju dočekati Ferencvaroš, jedini tim u grupi C sa maksimalnim učinkom. Pored Jadrana, FTC je pobjeđivao još Zvezdu i splitski Jadran i samo potvrdio zašto je prvi favorit za prolaz.

"Ferencvaroš ima veliki pojedinačni kvalitet i mislim da sada igra dosta bolje nego što je bio slučaj u našoj prvoj međusobnoj utakmici ove sezone. U pitanju je vrhunski sastav, koji je našao način da nadomjesti odsustvo centra Nemeta i čeka nas još jedan težak zadatak", rekao je Radanović.

Jadran je treću put u sezoni domaćin na bazenu koji ustvari nije njegov.

"Zadovoljan sam kako se ekipa ponaša, jer smo praktično gosti u svakom meču. Ipak, navikavamo se na ulogu u Trebinju, vidim da igračima sve više prija bazen i to se vidi po igrama. Značila nam je pobjeda nad Crvenom zvezdom, iako smo možda slabije odigrali nego u nekim prethodnim mečevima. Taj trijumf nam je sigurno uticao na samopouzdanje i vjerujem da ćemo napraviti iskorak u Ligi šampiona", istakao je Radanović.

A iskorak bi bio...

"Nezahvalno je prijetiti ekipi koja ima Dušana Mandića, Deneša Vargu... Naravno, želimo trijumf, ali bio bih zadovoljan i kada bismo odigrali bolje nego u ranijim mečevima i kada ne bismo ponovili padove koji su dugo trajali. Na ovom nivou se to ne prašta, vrhunske ekipe koriste svaku grešku i nadam se da smo nešto naučili. FTC je moćna ekipa, mislim da će biti presudan početak duela u kojem ne smijemo da dozvolimo da protivnik razigra najvažnije igrače. Ako njih dvojica ili trojica budu imali svoj dan, onda je to teška situacija za nas", kazao je Radanović i zaključio:

"Treba nam jedna velika pobjeda da ekipa ubijedi sebe da stvarno može, mada na svakom treningu i utakmici vidim da postoji ambicija da se nadmeće s najboljim timovima u Evropi. Nemam dilemu da smo na pravom putu".

Drugi meč u grupi je od 20 sati kada se u Beogradu sastaju Zvezda i Jadran iz Splita. "Crveno-bijeli" su osvojili samo bod, prvak Hrvatske je u tri kola sakupio šest.

Bonus video: