Olimpijske nade: Jadran prvi, Budva druga, Primorac treći...

Dominacija crnogorskih klubova na turniru mlađih juniora u Dubrovniku

4205 pregleda 1 komentar(a)
Mlade nade Budve, Foto: VPSCG
Mlade nade Budve, Foto: VPSCG

Poslije Korčule domaćin turnira "Olimpijske nade" bio je Dubrovnik, a nakon što su kadeti Budve trijumfovali prije dvije sedmice, ovog puta kod mlađih juniora sva tri prva mjesta bila su rezervisana za crnogorske klubove...

U konkurenciji igrača rođenih 2008. godine i mlađi, najbolji je bio Jadran iz Herceg Novog, drugo mjesto zauzela je Budva, dok je trećeplasirani bio Primorac.

Od ostalih naših klubova Budućnost je završila na petom mjestu, Jadran Herceg Novi 2 na sedmom, a Aquatic Verde na osmom.

Vaterpolisti Budve
Vaterpolisti Budvefoto: VPSCG

Jadran je u finalu protiv Budve slavio sa 12:5, a najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Luka Todorović sa četiri gola - tri je postigao Dario Domazetović. Na drugoj strani po dva puta mrežu su tresli Pavle Dabić i Jovan Radić.

Jadran je u grupnoj fazi bio bolji od Gusara 19:2, Primorca 10:6, Jadrana iz Neuma 30:6 i Jadrana iz Splita 14:6, dok je Budva bila najbolja u grupi A.

Vaterpolisti Primorca
Vaterpolisti Primorcafoto: VPSCG

Iz Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore navode da je prije turnira u konkurenciji mlađih juniora, održano je takmičenje u kadetskoj konkurenciji, na kome su slavili vaterpolisti Budve.

"Olimpijske nade je takmičenje koji organizuju klubovi iz Crne Gore i Dubrovačko-neretvanske županije, sa ciljem podizanja kvaliteta vaterpola i međusobnog upoznavanja i povezivanja", podsjetili su iz VPSCG.

Bonus video: