Drugi minimalan poraz u Regionalnoj ligi: Jadran izgubio od Juga

Dubrovčani slavili 9:8, a tim Petra Radanovića je imao osam sekundi za remi. Nažalost, nakon tajm-auta je uslijedio smušen napad, pa je golman Darko Đurović morao da šutne i prebacio loptu preko prečke

7745 pregleda 0 komentar(a)
Dmitrij Holod na današnjem meču, Foto: Vuk Ilić
Dmitrij Holod na današnjem meču, Foto: Vuk Ilić

Peti poraz u sezoni, od trećeg različitog rivala, doživjeli su vaterpoliti Jadrana.

Nakon što su po dva puta gubili od Ferencvaroša i splitskog Jadrana, Novljani su danas na Škveru poraženi od velikana evropskog vaterpola, Juga.

Dubrovčani su slavili 9:8 (2:0, 4:3, 2:2, 1:3), a tim Petra Radanovića je imao osam sekundi za remi.

Nažalost, nakon tajm-auta je uslijedio smušen napad, pa je golman Darko Đurović morao da šutne i prebacio loptu preko prečke.

Jug dobio 1. četvrtinu 2:0, na startu druge vodio 3:0, da bi prvi gol za domaće dao Lazar Vukićević u 12. minutu.

Maro Joković je u finišu poluvremena iz peterca povisio na 6:2, još dva puta su gosti imali plus četiri, da bi Danilo Stupar jednim i njegov imenjak Radović sa dva gola smanjili na 7:8 na nešto više od pet minuta do kraja.

Poslije nekoliko propuštenih šansi na obje strane, Dubrovčani su povisili na 9:7, da bi Vasilije Radović pogodio za 9:8 na 39 sekundi do kraja.

Gosti su iskoristili cijeli napad, a Jadran nije pronašao pravu poziciju da ugrozi Tonija Popadića.

Isti rivali sastaće se i u subotu na bazenu u Gružu.

„Dosta loše smo počeli utakmicu, nismo koristili šanse i poštovali dogovor iz svlačionice. Jug je znao da iskoristi sve naše greške. Nadam se da ćemo ih analizirati i već u subotu uspjeti da pobijedimo Jug”, rekao je kapiten Novljana, Martin Gardašević.

Danilo Radović i Ivan Nagajev su dali po dva gola, a po jedan Vasilije Radović, Vukićević, Stupar i Dmitrij Holod, dok je Đurović zaustavio svega pet šuteva.

Kod gostiju su najbolji bili Franko Lazić i Joković sa po tri pogotka, Popadić je upisao 13 odbrana.

Bonus video: