Jadran gostuje timu koji ga je pobijedio oba puta ove sezone

Crnogorski šampion ide u Split u 5. kolu Lige šampiona

2095 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Vuk Ilić
Foto: Vuk Ilić

Šanse za plasman u četvrtfinale su ionako svedene na minimum, ali vaterpolisti Jadrana imaju dovoljno motiva pred posljednje dvije utakmice u grupnoj fazi Lige šampiona.

Novljani u utorak od 19 sati gostuju Jadranu u Splitu, timu koji dobro poznaju i koji ih je savladao u oba međusobna duela ove sezone.

Splićani su u 2. kolu Lige šampiona bili bolji u Trebinju (11:10), a slavili su i u regionalnoj Premijer ligi kod kuće 15:14. Pogotovo je bilo neizvjesno u evropskom duelu kada je sastav iz Herceg Novog propustio nekoliko šansi u finišu da makar izbjegne poraz u regionalnom toku.

Hrvatskom šampionu i sada pripada uloga favorita i u slučaju da trijumfuje - a Crvena zvezda ne slavi u Mađarskoj protiv Ferencvaroša - osigurao bi plasman među osam najboljih na Starom kontinentu. Tamo je već mađarski velikan koji poslije četiri runde ima maksimalan učinak.

Tim Petra Radanovića je do sada osvojio dva boda, i to zahvaljujući trijumfu nad Zvezdom kada je pobijedio poslije peteraca (jedan bod je pripao "crveno-bijelima".

Kako god se završi grupna faza naš prvak nastavlja evropsku sezonu - ako bude treći ili četvrti na tabeli ide u osminu finala Evrokupa.

Velike su šanse da u nokaut fazi drugog po snazi evropskog takmičenja budu dva crnogorska tima, jer je na dobrom putu da se tamo plasira i Primorac, koji je lider grupe u Evrokupu pred posljednja dva kola.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: