Jadran u finišu propustio šansu za iznenađenje i oprostio se od četvrtfinala

Tim Petra Radanovića porazom od imenjaka u Splitu (16:14) kolo prije kraja ostao bez šansi za četvrtfinale elitnog takmičenja, pa će igrati u osmini finala Evrokupa

11311 pregleda 1 komentar(a)
Malo bilo i njegovih šest golova u Splitu: Ivan Nagajev, Foto: Vuk Ilić
Malo bilo i njegovih šest golova u Splitu: Ivan Nagajev, Foto: Vuk Ilić

Kolo prije kraja, vaterpolisti Jadrana su i definitivno ostali bez šansi za plasman u četvrtfinale Lige šampiona, pa će takmičenje nastaviti u osmini finala Evrokupa.

Novljani su na gostovanju imenjaku u Splitu poraženi 16:14 (2:3, 3:2, 7:5, 4:4), a pali su u samom finišu, jer su četiri minuta i 47 sekundi prije kraja, golom Ivana Nagajeva iz teške pozicije izjednačili na 13:13.

Nažalost, Luka Burić i Loren Fatović su iskoristili dva sljedeća napada i osigurali trijumf favoritu.

Crnogorski prvak je vodio 2:0 i 3:1, a posljednji put je bio u plusu u 1. minutu 3. četvrtine (6:5). Tada je uslijedila sjajna serija Splićana, koji su dali sedam golova za pet minuta i 50 sekundi (?!) i poveli 12:9.

Izabranici Petra Radanovića su, ipak, smogli snage da izjednače na 12:12 i 13:13, ali nisu mogli još jednom da se vrate u meč...

Nagajev je bio najbolji sa šest golova, tri je dao Danilo Radović, dva Matija Sladović, a po jedan Dmitrij Holod, Jovan Vujović i Martin Gardašević.

Domaće su predvodili Bukić sa pet i Jerko Marinić-Kragić sa četiri pogotka, a crnogorski reprezentativac Đuro Radović je realizovao sva tri šuta.

Razliku su napravili i golmani - Mate Anić je upisao 11, a Darko Đurović svega tri odbrane.

Iz grupe C u četvrtfinale će Splićani i Ferencvaroš, koji je perfektnu sezonu nastavio ubjedljivom pobjedom nad Crvenom zvezdom (20:6). Novljani i Beograđani će u posljednjem kolu u glavnom gradu Srbije rješavati ko će osvojiti 3. mjesto i imati lakšeg rivala u osmini finala Evrokupa.

Bonus video: