Primorac u Grčkoj ima prvu meč-loptu za osminu finala

Ukoliko savladaju Panionios, Kotorani će ući u nokaut fazu Evrokupa kolo prije kraja

3831 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Vuk Ilić
Foto: Vuk Ilić

U utorak veče, porazom od imenjaka iz Splita, Jadran je kolo prije kraja grupne faze Lige šampiona zvanično postao učesnik osmine finala Evrokupa.

Među 16 ekipa koje će se boriti za drugi po važnosti klupski vaterpolo trofej večeras bi mogao da mu se pridruži vječiti rival Primorac, koji od 19.30 časova po našem vremenu gostuje Panioniosu.

Kotorani su u prethodna četiri kola upisali tri pobjede i poraz samo od grčkog tima na bazenu “Zoran-Džimi Gopčević” (10:9) i imaće veliki motiv za revanš.

Ukoliko bi večeras trijumfovali ili Ortiđa izgubila kod kuće od Trsta, izabranici Zorana Maslovara bi obezbijedili jedno od prva dva mjesta u grupi D. U suprotnom, imali bi šansu da to urade u posljednjem kolu u Kotoru protiv Ortiđe, koju su na Siciliji savladali 14:9.

"I Panioniosu je, kao i nama, ova utakmica za prolaz u narednu fazu. Ekipu koja je sastavljena od bivših i sadašnjih reprezentativaca Grčke i Crne Gore, jasno je da će biti jako teško pobijediti. Dva isključenja u Trstu su oslabila ekipu za ovako važnu utakmicu", istakla je legenda crnogorskog vaterpola, Draško Brguljan.

Za Kotorane zbog grubih faulova na sjeveru Italije neće nastupiti Petar Ćetković i Đorđije Stanojević, ali ostali imaju veliki motiv da se revanširaju Grcima za poraz.

Tada je u Kotoru blistao Novljanin Nikola Moskov, koji je dao čak pet golova, a njegov sugrađanin Aleksa Ukropina je dva puta bio precizan.

"Imamo još nekoliko igrača koji nisu igrali ove sezone u Evrokupu, ovo im je prilika da pokažu da mogu da igraju na ovom nivou. Ukoliko iskoristimo naše šanse, uz maksimalnu požrtvovanost i borbenost koju smo imali do sada, vjerujem da možemo da iznenadimo u Atini", poručio je Brguljan.

Bonus video: