Jadran ima motiv protiv Zvezde

Vaterpolisti Jadrana večeras (20 sati) gostuju Crvenoj zvezdi u posljednjem meču u Ligi šampiona. Ako slave biće treći na tabeli, što bi moglo da im donese lakšeg rivala u osmini finala Evrokupa

2095 pregleda 0 komentar(a)
Jadran ima motiv protiv Zvezde: Matej Čaraj, Foto: Vuk Ilić
Jadran ima motiv protiv Zvezde: Matej Čaraj, Foto: Vuk Ilić

Pred vaterpolistima Jadrana je posljednja utakmica u Ligi šampiona, gostuju Crvenoj zvezdi u meču koji, iako su oba tima ostala bez šansi da se plasiraju u nokaut fazu, ima važnost.

Novljani bi, naime, sa osvojena tri boda (dakle, moraju da slave u regularnom dijelu) osvojili treće mjesto u grupi, što bi moglo da bude bitno u žrijebu za osminu finala Evrokupa, jer bi onda moglo da se očekuje da za rivala dobiju lakšeg protivnika.

Jadran je do sada u pet mečeva osvojio dva boda, upravo u duelu sa Zvezdom koju je u Trebinju savladao poslije peteraca. Gubio je u duelima sa Ferencvarošem i Jadranom iz Splita, koji su već osigurali prve dvije pozicije.

- Pobjeda bi značila za Evrokup, ali mislim da bi nam još više bila bitna za samopouzdanje. Igrali smo protiv Beograđana, imali veoma težak meč protiv njih i to je ekipa koju izuzetno cijenim. Zvezda ima svoj stil, fizički je moćna, igra u sporijem ritmu. Sve je suprotno od nas i jasno je da će bliža trijumfu biti ekipa koja nametne svoj ritam - rekao je trener Jadrana Petar Radanović.

Tim sa Škvera je u četvrtak odbranio pehar u Kupu Crne Gore - dominantno je u finalu savladao Primorac 15:10.

- Trofej je kruna onoga što smo uradili u prvom dijelu sezone. U posljednje vrijeme igramo dosta dobro, konstantno napredujemo, a u finalu Kupa smo na neki način samo potvrdili sve to - istakao je Radanović.

Priznaje da nije očekivao ubjedljiv trijumf bokeljskom derbiju.

- Pripremao sam ekipu za težak meč koji će biti neizvjestan do finiša. Primorac je imao odlična izdanja u Evrokupu, a i u Kupu je sve moguće u jednoj utakmici - bitna je motivacija, trenutna inspiracija, detalji odlučuju. Mi smo, međutim, odigrali veoma zrelo, nije nas poremetio ni taj “brutaliti” u finišu prve četvrtine. Ne da nas nije poremetio, nego kao da nas je još više ujedinio u bazenu. Nakon njega smo igrali još bolje i sasvim zasluženo odbranili trofej koji nam zaista puno znači - dodao je Radanović.

Radanović vjeruje da prava izdanja Jadrana tek slijede.

- Mislim da ćemo u drugom dijelu sezone biti još bolji. Konkretno u Evrokupu imamo šansu protiv svih, kao što smo je imali i u Ligi šampiona, iako smo četiri puta izgubili. U Trebinju smo protiv Jadrana iz Splita izgubili 11:10, a kod vođstva 9:8 smo promašili peterac... Da smo tada dobili sada bismo se borili za drugo mjesto, to je poraz koji nas je bitno usporio, jer je ekipa bila pala u svakom smislu. Ipak, sve je došlo na svoje, ali moramo da nastavimo da vjerujemo u sve što radimo. Onda ni rezultati neće izostati - zaključio je Radanović.

Bonus video: