Završeno idejno rješenje olimpijskog bazena u Herceg Novom: "Biće jedan od najboljih i najljepših u regionu"

"Vjerujem da će taj prostor biti na ponos Herceg Novog i PVK Jadran - moći ćemo da konkurišemo i organizujemo velika takmičenja i evropska prvenstva u vaterpolu ili plivanju", poručio je predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić

5950 pregleda 1 komentar(a)
Planirani izgled budućeg bazena u Herceg Novom, Foto: Opština Herceg Novi
Planirani izgled budućeg bazena u Herceg Novom, Foto: Opština Herceg Novi

Novi olimpijski bazen sigurno će biti jedan od najboljih i najljepših u ovom dijelu regiona, poručio je prvi čovjek Herceg Novog Stevan Katić.

Kako se navodi u saopštenju Kabineta predsjednika Opštine Herceg Novi, on je to rekao nakon što je završeno idejno rješenje budućeg bazena u tom gradu.

"Kapacitet bazena biće više od 1.000 mjesta, a u okviru tog kompleksa biće izgrađen prostor za poslovni centar, kao i podzemna garaža na dvije etaže koja će imati oko 300 parking mjesta", piše u saopštenju.

Katić je dodao da je u prethodnom periodu sagledan prostor i urađena izmjena na osnovu Odluke o utvrđivanju lokacije za postavljanje odnosno građenje lokalnog objekta od opšteg interesa-Sportskog objekta i objekta privrednog razvoja sa pristupnom saobraćajnicom, koju je usvojila Skupština opštine Herceg Novi, a prije nekoliko dana je završeno idejno rješenje budućeg bazena.

"Tokom 2024. godine ćemo dodatno razraditi taj projekat i kandidovati ga za kapitalni budžet države", naglasio je Katić.

Novi bazen biće i novi dom Plivačkog i vaterpolo kluba Jadran, koji je ranije igrao na bazenu Instituta dr Simo Milošević u Igalu, a nakon havarije na njemu, preselio se na otvoreni bazen na Škveru. Ove sezone Ligu šampiona je kao domaćin igrao čak i u drugoj državi - u Bosni i Hercegovini na bazenu u Trebinju.

"Vjerujem da će novi bazen i taj prostor biti na ponos Herceg Novog i PVK Jadran - moći ćemo da konkurišemo i organizujemo velika takmičenja i evropska prvenstva u vaterpolu ili plivanju, što će Herceg Novi staviti na mapu takmičenja plivačkih sportova, zbog tradicije i svega onog što je naš grad dao vaterpolu", zaključio je Katić.

Bonus video: