Jadran zaboravio da daje golove, iz 2. šešira čeka žrijeb za Evrokup

Tim Petra Radanovića vodio 4:1 nakon 1. četvrtine, a ona bio bez gola 19 minuta i izgubio od Crvene zvezde 9:6, zbog čega će kao nepovlašćen čekati žrijeb za osminu finala Evrokupa

4381 pregleda 1 komentar(a)
Uroš Vučurović na večerašnjem meču, Foto: Vuk Ilić
Uroš Vučurović na večerašnjem meču, Foto: Vuk Ilić

Na kraju 1. četvrtine na semaforu je pisalo 1:4. Niko nije mogao ni da pretpostavi da će brojka koja označava golove gostiju „mirovati” praktično do kraja meča, ali i to se ponekad događa u vaterpolu.

Nestvarna „suša” Jadrana je kažnjena, Crvena zvezda je u direktnom duelu za 3. mjesto u grupi C Lige šampiona slavila 9:6, pa će Novljani kao nepovlašćeni čekati žrijeb za osminu finala Evrokupa.

Početak je bio sjajan - tim Petra Radanovića je poveo golom Danila Radovića, izjednačio je Marko Radović iz peterca, da bi do kraja uvodnog kvartala pogađali Martin Gardašević, Lazar Vukićević i Ivan Nagajev.

Ispostavilo se, nažalost, da je to bilo sve. Nije pomoglo ni što „crveno-bijeli” nisu iskoristili dva peterca u 2. četvrtini (Radović pogodio okvir gola, Darko Đurović zaustavio šut Dušana Vasića), jer je Jadran bio bez gola gotovo 19 minuta, prije nego što je Radović svojim drugim pogotkom smanjio na 6:5.

Već u sljedećem napadu je Vuk Milojević vratio plus dva, a sve dileme otklonio Miloš Vukićević pogotkom za 8:5 na četiri minuta i pet sekundi do kraja.

Jovan Vujović je smanjio 65 sekundi prije kraja, kada je sve bilo riješeno, a Lukas Seman postavio konačni rezultat.

U osmini finala Evrokupa bi trebalo da igra i Primorac, koji u subotu na bazenu "Zoran-Džimi Gopčević" može da izgubi i četiri razlike od Ortiđe i ostane drugi u grupi D.

Bonus video: