Lazović opet na golu "ajkula": Daćemo sve da dođemo do Pariza

Crna Gora sinoć u pripremnom meču savladala Holandiju 12:11

3739 pregleda 3 komentar(a)
Dejan Lazović, Foto: Aleksandra Krupanič
Dejan Lazović, Foto: Aleksandra Krupanič

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore je u petak odigrala prvu test utakmicu u pripremama za Evropsko prvenstvo.

"Ajkule" su u Utrehtu bile bolje od Holandije (12:11) u meču u kojem se u kapicu nacionalnog tima vratio Dejan Lazović.

Iskusni čuvar mreže Marseja nije bio na spisku od ljeta prošle godine i Svjetskog prvenstva u Budimpešti.

"Uvijek je najljepši mogući osjećaj igrati u reprezentaciji. Vratio sam se u nekoj drugačijoj ulozi, ali zadovoljstvo je i privilegija biti u nacionalnom timu i sa ovim momcima", rekao je momak koji u februaru puni 34 godine.

Crna Gora je već sedam dana u Utrehtu, gdje obavlja prvi dio priprema za EP koje počinje 4. januara...

"Imamo odlične uslove za rad. Protiv domaćina smo odigrali utakmicu koja je, po mom mišljenju, bila sasvim dobra. A nije lako iz punog treninga ući u meč", istakao je Lazović.

Cilj na Evropskom prvenstvu, čiji su domaćini Dubrovnik i Zagreb je prije svega viza za šampionat svijeta (u februaru se održava u Dohi), a krajnja ambicija - odlazak na Olimpijske igre u Pariz.

"Mislim da je ekipa napredovala u odnosu na prethodni period, ali ako želimo da napravimo iskorak i dođemo u grupu ekipa koje se bore za medalju - moramo svi da damo nešto više. Mislim da smo sazreli u tom dijelu. Najvažniji je plasman na Olimpijske igre, neće biti lako, ali tu smo da damo 100 posto, pa i više od toga, da bismo uspjeli", kazao je Lazović.

Tim Vladimira Gojkovića u nedjelju završava pripreme u Holandiji, a od 19. do 21. decembra će učestvovati na turniru Četiri nacije u Kaljariju, gdje su mu rivali Italija, Francuska i Australija.

"Odradili smo najtežu sedmicu. Sparingovali smo sa Holanđanima, vježbali neke taktičke varijante... Pobijedili smo u kontrolnom meču u kojem je bilo dobrih stvari, ali i nekih stvari u kojima nismo bili dovoljno dobri. Imamo vremena da ispravimo greške", rekao je centar Miroslav Perković.

Crna Gora će u prvoj fazi Evropskog prvenstva igrati u Dubrovniku u grupi sa Francuskom, Španijom i Hrvatskom.

Bonus video: