Vaterpolisti lako sa Francuskom, protiv Italije za trofej na „Sardinija kupu”

Tim Vladimira Gojkovića je dominirao i stalno povećavao prednost, a najveća je dostignuta u 2. minutu 3. četvrtine, kada je Vladan Spaić pogodio za 11:3. Na kraju je bilo 17:11

14166 pregleda 60 reakcija 6 komentar(a)
Foto: Andrea Masini/Deepbluemedia
Foto: Andrea Masini/Deepbluemedia

Uvertira za duel na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj je bila sjajna - vaterpolisti Crne Gore ubjedljivo su u 2. kolu „Sardinija kupa” savladali Francusku (17:11), protiv koje će igrati na šampionatu Starog kontinenta.

Tim Vladimira Gojkovića je dominirao i stalno povećavao prednost, a najveća je dostignuta u 2. minutu 3. četvrtine, kada je Vladan Spaić pogodio za 11:3.

Francuzi, koji nisu bili u kompletnom sastavu, tek tada su se probudili, smanjili na 11:7, ali nisu mogli da spriječe ubjedljiv trijumf „ajkula”.

Sjajna stvar je što je Crna Gora iskoristila 10 od 13 napada sa igračem više, a najraspoloženiji je bio Marko Mršić, koji je postigao pet golova.

Kanstantin Averka i Bogdan Đurđić su po tri puta zatresli mrežu, dva puta Stefan Vidović, a po jednom Miroslav Perković, Aljoša Mačić, Đuro Radović i Spaić.

Crna Gora je u utorak pobijedila Australiju 8:6, a četvrtak od 19 časova će protiv domaće Italije igrati za trofej.

CRNA GORA - FRANCUSKA 17:11 (5:1, 4:2, 3:5, 5:3)

Crna Gora: Lazović, Brguljan, Perković 1, Averka 3, Mačić 1, Popadić, Vidović 2, Đurđić 3, Radović 1, Spaić 1, Vujović, Mršić 5, Tešanović.

Francuska: Hovhanisjan, Sodadije 1, Mas, Bue 2, Has, Marion-Vernu 1, Živković 1, Kanone, Nardon 2, Bodega 3, Vanpeperstrate, De Nardi 1, Fontani.

Bonus video: