Dan peteraca u Dubrovniku: Hrvatska nakon penal ruleta savladala Španiju

U derbiju grupe B Grčka je savladala Mađarsku (10:8), dok je drugom meču Italija lagano savladala Gruziju (22:6), a dva pogotka za "krstaše" postigao je bivši centar Crne Gore Stefan Pješivac

9003 pregleda 0 komentar(a)
Heroj domaćina: Marko Bijač je odbranio penal Granadosu, Foto: Shutterstock
Heroj domaćina: Marko Bijač je odbranio penal Granadosu, Foto: Shutterstock

Prvi derbi u Dubrovniku, sjajan vatrerpolo, a na kraju je pobjednik riješen kao i okršaj Crne Gore i Francuske - nakon penal ruleta.

Vaterpolisti Hrvatske u uzbudljivom meču grupe A Evropskog prvenstva savladali su Španiju - poslije peteraca 14:12 (9:9).

Tragičar "furije" bio je Alvaro Granados, kojem je u drugoj seriji penal "skinuo" Marko Bijač, dok su kod domaćina svi izvođači bili sigurni, a tačku na dva boda stavio je Marko Žuvela.

Ranije danas naša reprezentacija je do dva boda stigla pobjedom na Francuskom (20:19).

Evropski prvak je dobro otvorio meč, preko Lorena Fatovića, Jerka Marinić Kragića i Rina Burić poveo je 3:1, ali je potom sve do posljednjih pet minuta bilo u bojama "furije".

Alberto Munaris i Mark Larumbe su u finišu druge četvrtine doveli Španiju do plus dva (6:4), tu prednost su momci Davida Martina održavali do sredine posljednjeg kvartala, kada su Hrvati podsjetili zbog čega evropski prvaci.

Fatović je na četiri i po minuta izjednačio na 9:9 - ispostaviće se već tada i drugi meč dana u Gružu odveo u peterce.

Prvog dana Evropskog prvenstva igralo se i u Zagrebu, a i na Savi je viđen jedan od derbija - Grčka je na krilima Janisa Fudulisa, Stilijanosa Argilopulosa Konstantinosa Kakarisa, Angelosa Vlahopulosa (po dva gola) i Emanuila Cervedasa (10 odbrana) srušila svjetskog šampiona Mađarsku (10:8).

U drugom meču grupe B, Italija je lagano savladala Gruziju (22:6), a dva pogotka za "krstaše" postigao je bivši sidraš Crne Gore Stefan Pješivac.

Bonus video: