Ajkule protiv španskog sistema: I furija ima slabe tačke

Vaterpolisti Crne Gore u drugom kolu EP igraju protiv Španije (subota, 17.45h) - Miroslav Perković i Vlado Popadić hvale velikog rivala, ali i vjeruju i da naša reprezentacija ima svoje šanse u Duborvniku

14499 pregleda 77 reakcija 12 komentar(a)
Vaterpolisti Crne Gore pred meč sa Francuskom, Foto: MTB-PHOTO
Vaterpolisti Crne Gore pred meč sa Francuskom, Foto: MTB-PHOTO

Možda je prvi meč na nekom turniru najteži, ali Španija je težak rival u svakom trenutku, u bilo kojem dijelu šampionata...

Nakon trijumfa na startu u penal drami protiv Francuske (20:19), vaterpolisti Crne Gore u drugom kolu Evropkog prvenstva igraju protiv jedne od najjačih svjetskih reprezentacija Španije.

Meč u Dubrovniku zakazan je za sjutra (subota) u 17.45 sati.

"Čeka nas odlična reprezentacija sa dosta individualnog kvaliteta, takođe i sa odličnim sistemom igre koji godinama gaji i nadograđaje. Sigurno je dosta kvalitenija ekipa od Francuske", poručio je naš centar Miroslav Perković.

Perković u akciji
Perković u akcijifoto: AP Photo/Anna Szilagyi

Sistem ekipe Davida Martina istakao je i Vlado Popadić.

"Znamo koje kvalitete imaju, tu je Felipe Perone već u poznim igračkim godinama, ali i dalje igra na fantastičnom nivou. Ne treba zaboraviti Alvara Granadosa koji je među najboljim napadačima na svijetu. Uz to, po mom mišljenju Španija ima najbolji sistem koji godinama primjenjuje", naglasio je Popadić.

"Furija" je konstantno u samom vrhu posljednjih godina, prije dvije u Budimpešti je bila i svjetski prvak, ali i ona ima svojih mana.

"Mislim da protiv Španije možemo da tražimo šansu. I ta selekcija ima slabih tačaka i njih treba da napadnemo... Smatram da možemo da se takmičimo sa njima u ritmu i plivanju, jer smo fizički odličnio spremni. Siguran sam i da će stručni štab odlično spremiti utakmicu", dodao je Perković.

A koje su to tačke objasnio je Popadić.

"Sigurno da su centri tačka koju treba da napadnemo u odbrani. Fizički su teški, malo ne trpe kretnje i sigurno je tu jedna od šansi koju treba da iskoristimo, kao i da odigramo pravi meč kakav je bio u Fukuoki, naravno uz izbjegavanje grešaka iz tog duela", smatra Popadić.

Popadić
Popadićfoto: Orange Pictures/VPSCG

U svakom slučaju nakon trijumfa nad Francuskom sve je koliko-toliko lakše...

"Sigurno da će biti lakše u nastavku turnira nakon pobjede nad Francuskom, toliko puta smo ponovili da prvi meč na turniru protiv bilo kojeg rivala nije lak. Očekivali smo da će Francuska pružiti mnogo bolji otpor nego na turniru u Italiji, to se i pokazalo, ali najvažnije da smo pobijedili i idemo dalje", dodao je Popadić.

Stefan Vidović je nakon Francuske pozvao navijače da podrže "ajkule" na bazenu u Gružu, a istu poruku imao je i Popadić.

"Zahvalio bih se na velikoj podršci protiv Francuske, nadam se da će tako biti i protiv Španije i da će biti lijep meč za gledanje", zaključio je Popadić.

EP 2024, 2. kolo

Subota

17.45h Crna Gora - Španija

20.15h Hrvatska - Francuska

Standings provided by Sofascore

Bonus video: