Legenda Perone pred duel sa Crnom Gorom: Čeka nas veliki rival

Vaterpolisti Španije protiv Crne Gore traže prvi trijumf na EP u Hrvatskoj,

4515 pregleda 0 komentar(a)
Felipe Perone sa našim kapitenom Petrom Tešanovićem pred meč u Fukuoki, Foto: Orange Pictures/VPSCG
Felipe Perone sa našim kapitenom Petrom Tešanovićem pred meč u Fukuoki, Foto: Orange Pictures/VPSCG

Vrijeme prolazi, a španska legenda je i dalje tu - iako će u februaru napuniti 38 godina njegov vaterpolo još je na vrhunskom nivou.

Veliki Felipe Perone je na posljednjem meču protiv Crne Gore u Fukuoki prošlog ljeta držao čas, a i večeras (17.45h) u 2. kolu Evropskog prvenstva biće najveća opasnost za našu reprezentaciju.

"Crna Gora? To je naš veliki rival. Radi se mladoj ekipi, kojoj kada krene zna da bude veoma opasna, zbog toga moramo da budemo spremni", najavio je današnji derbi grupe A u Dubrovniku legendarni španski vaterpolista rođen u Rio de Žaneiru, a prenosi "Mundo Deportivo".

Crna Gora je na startu nakon peteraca savldala Francusku (20:19), dok je upravo nakon penal ruleta Španija poražena od evropskog šampiona Hrvatske - selektor "furije" David Martin preuzeo odgovornost za taj poraz, a pred Crnu Goru.

"Biće to izuzetno teška utakmica, uostalom i prije prvenstva smo znali da će naša grupa biti veoma jaka. Moramo da zaboravimo poraz od Hrvatske i da se oporavimo za ovaj duel".

Bonus video: