Ajkule "biraju" sa koje pozicije putuju u Zagreb: "Svaki meč kao da je posljednji"

Vaterpolisti Crne Gore na oproštaju od Dubrovnika igraju protiv domaćina Hrvatske (ponedjeljak, 20.15h) - pobjeda donosi četvrtfinale, u nekim kombinacijama i 1. mjesto, poraz šalje ajkule u plej-of

23822 pregleda 31 reakcija 8 komentar(a)
Ukropina, Foto: Albert ten Hove/Orange Pictures
Ukropina, Foto: Albert ten Hove/Orange Pictures

Protiv Francuske "ajkule" su pokazale smirenost tokom peteraca, u meču sa Španijom mnogo dobrih stvari, ali bez snage za pobjedu koja bi ih odvela direktno u četvrtfinale, a posljednji meč u Dubrovniku donijeće okršaj sa domaćinom i novu šansu za odlazak među osam najboljih.

Vaterpolisti Crne Gore na oproštaju od bazena u Gružu sjutra (ponedjeljak, 20.15h) igraju protiv Hrvatske - biće to derbi koji će odrediti sa koje pozicije će momci Vladimira Gojkovića putovati u Zagreb na završnicu Evropskog prvenstva.

"Barakude" su bez greške tokom prva dva kola, ali...

"Nisu prikazali tokom ta dva kola neku vrhunsku igru da bismo morali da strahujemo", naglasio je naš ljevoruki majstor Aleksa Ukropina.

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore
foto: Albert ten Hove/Orange Pictures

Prve dvije ekipe iz grupe obezbijediće direktan plasman u četvrtfinale, preostala dva očekuje plej-of - čini se da je Hrvatska u najboljoj poziciji pred posljednje kolo, ali ni ekipa Ivice Tucaka još nije obezbijedila mjesto među osam najboljih.

"Veoma bitan meč - može da nam donese drugo mjesto u grupi, čudom i prvo", kaže Ukropina.

Na jedan faktor posebno je ukazao vaterpolista Panioniosa.

"Jedino na šta bih se osvrnuo je suđenje - arbitri su na njihovoj strani, što je očekivano jer su domaćini. Moramo nekako to da prebrodimo, odnosno da ne razmišljamo o tome, da igramo što bolje možemo", smatra Ukropina.

Meč sa moćnom Španijom svakako je dobar putokaz u kom pravcu treba da plivaju "ajkule".

"Igrali smo u tom meču dosta bolje nego protiv Francuske - kada je plivanje, ali i cjelokupna slika ekipe u pitanju. Nastojimo da iz meča u meč poboljšavamo sve segmente, a u svaku utakmicu ulazimo kao da je posljednja. Daćemo sve od sebe, nadam se da će kako turnir odmiče i naša forma biti bolja", dodao je Ukropina.

I drugi ljevoruki adut u ekipi Crne Gore Đuro Radović naglašava važnost sjutrašnje utakmice.

"Meč sa Hrvatima nam mnogo toga donosi - vjerujem da ćemo biti bolji nego u prethodna dva meča", smatra Radović.

Radović
Radovićfoto: Orange Pictures/VPSCG

Iznenađenja u meču sa komšijama teško da može biti...

"Hrvate najbolje poznajemo od svih selekcija na Evropskom prvenstvu - igraju kući i imaju dodatni vjetar u leđa od publike. Treba da budemo pravi, da se držimo naših pravila - vjerujem da u tom slučaju neće biti problema i da možemo do pobjede", zaključio je Radović.

Kalkulacije za Zagreb: Ajkule do Save mogu i sa 1. mjesta

Prije posljednja 32 minuta u grupi A ništa još nije riješeno, a bez obzira što Crna Gora ima samo pobjedu nakon peteraca i dalje može kao prvoplasirana da putuje na završnicu u Zagreb.

To će se dogoditi ako "ajkule" savladaju Hrvatsku, a Francuska iznenadi Španiju. Pobjeda nad domaćinom bez pomoći "trikolora" Crnoj Gori sigurno donosi drugo mjesto i četvrtfinale.

Naša selekcija završiće na trećoj poziciji u slučaju poraza od Hrvatske i pobjede Španije, a na četvrtom ako Francuska dobije "furiju". Te pozicije vode u plej-of.

Bonus video: