Tucak: Crna Gora ima fantastičan ritam, poslije Španije možda i najjači

Selektor Hrvatske pred meč sa našom selekcijom, odlučujući za plasman u četvrtfinale

13855 pregleda 27 reakcija 2 komentar(a)
Tucak, Foto: HVS (Facebook)
Tucak, Foto: HVS (Facebook)

Komšijski derbi, okršaj starih sportskih rivala i ekipa koje se odlično poznaju, spustiće zavjesu na dio Evropskog prvenstva koji se igra u Dubrovniku.

Vaterpolisti Crne Gore u posljednjem kolu A grupe igraju protiv domaćina Hrvatske - meč u Gružu zakazan je za sjutra (ponedjeljak) u 20.15.

"Znamo da nas čeka ozbiljan protivnik i moramo da uradimo sve što je u našoj mogućnosti da pobijedimo tu utakmicu i da ovu etapu u Dubrovniku završimo onako kako smo počeli", poručio je selektor Hrvatske Ivica Tucak za HRT.

Pobjeda bi našem nacionalnom timu donijela direktan plasman u četvrtfinale, a Hrvatska nakon dva trijumfa na startu želi da sa prvog mjesta putuje u Zagreb, dok bi u slučaju poraza mogla i da završi i u plej-ofu.

"Igramo dobro, ali možemo i moramo još bolje ako želimo do rezultata", dodao je Tucak.

Trofejni stručnjak koji je prije Hrvatske vodio Jadran iz Herceg Novog biranim riječima je govorio o Crnoj Gori.

"Radi se o izuzetno jakoj reprezentaciji. Ima fantastičan ritam u igri, poslije Španije možda i najjači. Igrači te selekcije nemaju toliko veliki individualni kvalitet kao Španci, ali to nadoknađuju velikom agresivnošću mladih i poletnih igrača", istakao je Tucak.

Naglasio je da očekuje veoma tešku utakmicu.

"Puno puta sam ponovio da ko god igra protiv njih ne može unaprijed da upiše pobjedu - to je reprezentacija koja je uvijek u zoni medalja, ali vjerujem kako ih možemo dobiti", kaže Tucak.

Hrvatskog selektora pred ovaj duel brine napad sa igračem više koji je u ubjedljivoj pobjedi nad Francuskom bio katastrofalan.

"Protiv Španije je bio vrlo dobar, ali protiv Francuske je bilo užasnih 13-1. Previše smo žurili u prvoj četvrtini, ali to ćemo analizirati i vjerujem i znam da to može bolje. Ako budemo imali tako katastrofalan učinak, onda sigurno nećemo pobjeđivati u zahtjevnim utakmicama", zaključio je Tucak.

Bonus video: